Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/01/2016

L'Ajuntament de VNG presenta el Pla de Xoc per a l'emergència social

La presentació es va fer a la sala d'actes de la Politècnica    La presentació es va fer a la sala d'actes de la Politècnica

El document recull mesures amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'atenció a les persones que més ho necessiten, posant especial atenció en la infància

Dijous es va presentar al públic el Pla de Xoc per a l'Emergència Social de Vilanova i la Geltrú. L'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, van explicar a la ciutadania les principals accions que s'impulsaran per a cada un dels eixos del Pacte Social de VNG: atenció social, educació, cohesió i participació, habitatge i ocupació.

Per elaborar el Pla de Xoc s'han tingut en compte les aportacions que diverses entitats, professionals del sector i ciutadania van fer durant els tallers participatius. Des les prop de 90 accions i mesures que proposa el Pla, la meitat són fruit d'aquest procés participatiu.

La regidora de Serveis Socials va recordar que "aquest Pla recull el nostre compromís en la lluita contra les desigualtats. L'objectiu de les polítiques socials d'aquest govern ha de ser la igualtat d'oportunitats. És bàsic treballar perquè la pobresa no es cronifiqui".

Per la seva banda, l'alcaldessa Neus Lloveras va insistir en que "aquest Pla de Xoc té l'objectiu de millorar la qualitat de l'atenció a les persones que més ho necessiten, posant especial atenció en la infància. Els ajuntaments som la primera línia d'atenció, i hem d'atendre les necessitats, sense perdre de vista que cal treballar per solucionar la problemàtica a llarg termini."

En aquest sentit es va manifestar Ramon Carbonell, responsable de Càritas a Vilanova, que va reconèixer que el Pla ja és un pas endavant, i que la pobresa no s'atura només amb diners. A banda de Càritas, entre les diverses intervencions del públic, destaquen les de la PAH, la Creu Roja, o les dels pares i mares del Tegar. Entre tots van abordar temes que preocupen les entitats que treballen en l'àmbit social, com l'educació, la pobresa energètica o l'atenció a les persones grans.

El Pla de Xoc d'Emergència Social contempla les accions que s'impulsaran per a cada un dels eixos del Pacte Social de VNG: atenció social, educació, cohesió i participació, habitatge i ocupació.

Algunes d'aquestes mesures ja s'estan duent a terme, i moltes d'elles es poden tirar endavant sense un increment de despesa econòmica. Davant la impossibilitat d'incrementar els recursos econòmics, el Pla opta sobretot per la prevenció, i compta també amb el suport econòmic d'altres administracions en algunes de les accions.
Destaquen les mesures contra la vulnerabilitat alimentària infantil, com l'increment ja anunciat de 50.000 euros dels pressupostos per complementar les beques menjador. Hi ha diverses mesures orientades a facilitar l'accés a l'habitatge, i propostes com la de crear un menjador social; oferir espais a les entitats per relacionar-se entre elles, unir esforços i ser més efectives; organitzar una fira social i solidària; crear un observatori de la realitat social vilanovina; crear una taula municipal d'educació i formació; o crear una web participativa per al pacte social.

Podeu consultar el document del pla de Xoc i les seves propostes aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00