Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/03/2015

Dissabte es farà un taller de composició musical amb iPad

El taller està relacionat amb l'espectacle familiar de diumenge, 'Versions bàrbares'    El taller està relacionat amb l'espectacle familiar de diumenge, 'Versions bàrbares'

La programació d'arts escèniques es complementa amb activitats pedagògiques, com diversos tallers per a infants o les 'versions bàrbares' de cançons tradicionals catalanes

Conscients de la gran vàlua que cal donar en el disseny de eines pedagògiques per a l'escena, la regidoria de Cultura aposta per una temporada que va més enllà de l'exhibició d'espectacles. Així, l'Auditori Eduard Toldrà complementa la seva proposta d'oferta familiar proposant un seguit d'activitats i tallers relacionats amb la programació i la música. Es planteja com un espai de joc i diversió, però sempre amb un caràcter formatiu i educatiu.
Per això aquest dissabte, de 10 a dues del migdia, ofereix el taller de composició amb iPAD Composa la teva primera cançó amb ‘Toc and roll'. Una activitat dirigida a infants de 4 a 8 anys amb els seus pares i mares. Toc and roll és la primera aplicació ideada perquè els nens puguin compondre les seves primeres cançons i desenvolupar la seva creativitat d'una forma fàcil, divertida i intuïtiva. Com si es tractés d'un estudi portàtil, ofereix la possibilitat de barrejar diferents instruments en un multipistes virtual, afegir efectes, gravar la veu i compartir el resultat amb la resta del món. Sense necessitat d'assistir a classes de solfeig, l'aplicació disposa d'un entorn en el qual descobrir d'una manera intuïtiva i molt ràpida com funciona el llenguatge musical, l'harmonia i el ritme, a més de ser una notable porta d'entrada a les eines de producció i a la creació musical a través de la tecnologia. És una activitat gratuïta dirigida per Minimúsica. A banda del taller de composició amb iPAD, hi haurà altres tallers de creativitat, com reconeixement d'instruments, pintar-los, i construcció d'instruments amb material de rebuig.

Aquest taller està relacionat amb l'espectacle "Versions Bàrbares", de Bàrbara Van Hostenberghe, que es podrà veure diumenge, 15 de març, a les sis de la tarda a l'Auditori. Un espectacle que costa 6 euros i que ens apropa al públic familiar històries d'aquí i d'allà amb música tradicional i moderna. És un recull de cançons infantils en català poc conegudes, recollides per aquesta cantant belga que, sense aplicar-hi una ciència exacta, les ha decantat amb un toc estranger per fer-ne noves versions. N'hi ha de ben senzilles i altres de molt especials. Algunes són properes a l'original, d'altres ben llunyanes, però cap deixa indiferent.
Més informació a http://pimpomcancons.blogspot.com.es
L'espectacle s'emmarca en la programació del FIMPT.

I dijous, Parlem de música
Però aquesta setmana la programació de la temporada d'espectacles no se centra només en el cap de setmana, perquè dijous dia 12hi ha una nova sessió del cicle Parlem de Música. Sota el títol "Jo no sé res, sóc músic", Esteve Molero parlarà del seu darrer projecte com a músic, comunicador i coach: un llibre – CD que se subtitula Invitació a la música i els instruments catalans. Una orquestra funciona millor amb director o sense? Com sonen els trombons de plàstic? La metralleta es pot considerar un instrument tradicional? Quin cotxe tenia el trompetista de jazz Miles Davis? El músic tria l'instrument o l'instrument tria el músic? Pot ser dolent per a la salut tocar el flabiol i el tamborí? Des d'un plantejament entenedor i amb bones dosis d'humor, l'autor reflexiona sobre conceptes com el swing, el caràcter dels solistes, l'afinació dels instruments, els ritmes d'anada i tornada i la vida en general.
L'activitat, gratuïta, es farà a les 9 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00