Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/09/2016

Balanç positiu però amb poca participació del primer any d'aplicació del dret d’accés a la informació municipal

Ampliació de la informació del portal de transparència amb la publicació de nous continguts


Transparència 1Juan Luís Ruiz, primer tinent d'alcaldia i regidor de govern obert, ha fet un balanç positiu del primer any d'aplicació del dret d'accés a la informació pública que recull la llei de transparència catalana. Durant aquest primer any de posada en marxa d'aquest canal de comunicació, l'Ajuntament ha rebut i resolt 17 peticions, una xifra escassa, segons Ruiz, però que va en línia de les sol·licituds d'altres administracions semblants.

De juliol a desembre de 2015 es van rebre 4 peticions, amb un temps mitjà de resposta de 59 dies naturals (el temps mínim va ser de 7 dies i el màxim de 164 dies). Des de gener fins setembre d'enguany s'han formulat 13 peticions i el temps mitjà de resposta s'ha reduït considerablement ja que s'han anat definint i millorant els circuits per a la seva atenció. Així, durant aquest 2016, el temps mitjà de resposta ha estat de 5,6 dies naturals (el temps mínim ha estat el mateix dia i el màxim de 20 dies).

A banda del dret a la informació, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú treballa també per millorar el seu nivell de transparència, adoptant un paper actiu a l'hora de donar informació, l'exigeixi o no la ciutadania. En aquest sentit, i dins la política de transparència municipal, s'han publicat a la web de l'Ajuntament una sèrie de dades i s'ha fet un esforç des de diferents regidories per adaptar-se a la Llei i donar-li compliment. A l'espai de transparència del web, es pot trobar informació sobre transparència, pressupost i altres dades obertes.

Les informacions que s'han incorporat en les darreres setmanes són dades econòmiques, l'agenda institucional de l'alcaldessa i dels regidors i regidores de govern i altres informacions relacionades com ara memòries de diferents serveis, un quadre de gestió documental, etc.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú entén l'accés a la informació, com a un dret fonamental, bàsic per a la participació ciutadana i per a un bon control de la gestió pública. En aquest sentit, continuarà treballant per millorar la transparència i l'accés a la informació municipal, i s'aniran publicant i actualitzant noves informacions que puguin ser d'interès general.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00