Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/09/2016

L'IMET col·labora en la formació de tècnics que treballen la inserció laboral de persones amb discapacitat

Els alumnes participants en la jornada Els alumnes participants en la jornada

L'experiència en els programes TIMOL i MATI permet impartir una jornada de formació per alumnes de la Fundació Pere Tarrés

 Dimarts 20 de setembre va tenir lloc a l'Institut Municipal d'Educació i Treball, IMET, una jornada de formació per a alumnes del curs “La inserció laboral de persones amb discapacitat. Treball amb suport (TAS)”, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, que està duent a terme la Fundació Pere Tarrés. Aquesta col·laboració s'ha establert donada l'àmplia experiència de l'IMET als projectes comarcals TIMOL i MATÍ-OTL Garraf, que donen suport a persones per trobar i mantenir un lloc de feina al mercat ordinari.

El projecte TIMOL utilitza la metodologia del treball amb suport i persegueix la inclusió al mercat de treball ordinari de persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual. Aquest programa es desenvolupa amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya dins del programa SIOAS (suport a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental) i dels ajuntaments de la comarca. Aquesta metodologia, que implica el suport tècnic per l'adquisició dels hàbits laborals necessaris per accedir a un lloc de treball, implica també la preparació dels treballadors i treballadores en el lloc de treball i el seguiment per la consolidació i promoció d'aquestes persones.

Per la seva banda, el projecte MATÍ-OTL Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ofereix un suport especialitzat en la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental: és un servei d'orientació, assessorament i acompanyament individual per a la inserció al mercat de treball o plantejament de projecte professional-laboral, amb les especificitats concretes a la seva situació individual.

Els tècnics de l'IMET que desenvolupen els projectes durant la jornada, exposen els procediments d'actuació per tal d'assolir la inserció sòcio-laboral des del punt de partida dels interessos, capacitats i necessitats de les persones formades. També es presenten diversos testimonis en primera persona d'usuaris i usuàries que han portat a terme el seu itinerari personal d'inserció als dos projectes, exposant la pròpia experiència en la recerca d'ocupació i el seu pla de creixement personal que han desenvolupat per tal d'assolir-ho.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00