Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/06/2016

ERC demana una reflexió sobre el funcionament del ple municipal

  Ple Municipal, 6 de juny Ple Municipal, 6 de juny

Nota de premsa d'ERC

El ple de juny va deixar palesa una necessitat urgent: que el govern municipal es plantegi la racionalització i l'organització del treball de cara a millorar el funcionament de les sessions plenàries. Plens de més de 6 hores no afavoreixen el debat entre els grups municipals. D'una banda, si des del govern no es facilita la feina a l'oposició fent-los arribar els informes i les documentacions necessàries per poder fer els debats prèviament, ens tornarem a trobar amb uns plens que s'allarguen infinitament perquè es creen debats que ja s'haurien d'haver produït una setmana abans a les comissions informatives. D'una altra banda, per millorar la situació també cal que en la propera revisió del Reglament Orgànic Municipal (ROM) s'introdueixin criteris i mecanismes sobre la gestió i l'ús del temps que afavoreixin i agilitzin el funcionament del ple i que també es tinguin en compte aspectes relacionats amb les persones, com la conciliació familiar entre altres. Tot plegat uns mecanismes a tenir en compte de cara a la propera revisió del ROM.

En el camp de les mocions des d'ERC destaquem per sobre de totes l'aprovació per unanimitat de la moció proposada per la Coordinadora d'Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova i la Geltrú per la defensa de l'activitat cultural d'arrel associativa, i presentada per ERC, CUP i SOMVNG. Un text presentat per en Ferriol Moya, membre de la Coordinadora, i que deixa ben clar que les entitats de la ciutat són un valor intangible bàsic del patrimoni vilanoví i que la seva capacitat organitzativa i generadora de propostes no s'hauria de veure limitada, al contrari, se n'ha de garantir la continuïtat des de l'administració. Aquest va ser un dels acords que es va aprovar en aquesta moció juntament amb el de la recuperació d'espais com el Molí de Mar per a la realització de les activitats culturals i el de dotar a les entitats de cobertura i assessorament legal quan hagin d'afrontar processos legals.

A la moció presentada per CIU PSC PP i la regidora nos adscrita, Carmen Reina, per reclamar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya el finançament i les inversions necessàries a la comarca del Garraf per poder continuar garantint un nivell assistencial de qualitat, des d'ERC vam tornar a denunciar les formes de funcionament del govern municipal, atès que si el que es buscava era un pacte de ciutat davant un tema tan important com el sanitari, el que s'hauria d'haver fet és parlar d'entrada amb tots els grups municipals i així mostrar unitat enlloc de dedicar-se a fer-se fotos portant pancartes o donant titulars a la premsa. Durant la intervenció vam haver de recordar a alguns grups municipals que part de les inversions en sanitat així com els 1,7 milions d'euros pendents de cobrament, ja estan contemplats als pressupostos per al 2016 de la Generalitat de Catalunya i que l'única cosa que s'hauria de fer és fer política de veritat i votar-los a favor al Parlament de Catalunya enlloc de donar per començada la campanya electoral del 26J.

També és va aprovar la moció per a la defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya i contra els atacs a les lleis catalanes que vam presentar des d'ERC i que buscava donar suport al Parlament i a la Generalitat davant l'ofensiva del govern espanyol en funcions i de la seva judicialització de la política.

En l'apartat de precs i preguntes cal destacar les demandes que es van fer des d'ERC per l'adequació de la zona dels turons i els pins del Parc de Ribes Roges com a espai per al lleure familiar, i també la neteja dels solar públics i privats de cara a la revetlla de Sant Joan per evitar possibles incendis. És va completar aquest bloc del ple municipal amb un prec sol·licitant a l'ajuntament l'elaboració d'un book fotogràfic de la ciutat que estigui a disposició publica i que ajudi en les accions de promoció econòmica de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00