Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/12/2015

La Fundació Sant Antoni Abat entra a formar part de la Mesa d'Entitats Socials

L'activitat assistencial de la Fundació es gestiona dels del Consorci Sanitari del Garraf    L'activitat assistencial de la Fundació es gestiona dels del Consorci Sanitari del Garraf

La Fundació coincideix amb la resta d'entitats de la Mesa en la voluntat d'unir esforços per donar resposta en l'atenció a la població més vulnerable en l'àmbit social

La Fundació Privada Sant Antoni Abat ha entrat a formar part de la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú. Es tracta d'una entitat que té un llarg recorregut a la ciutat, i que va incorporant noves iniciatives socials, complementàries a la seva vessant sanitària i d'investigació. Entre els seus objectius socials, la Fundació coincideix amb altres projectes de la resta d'entitats de la Mesa. És per això que ha volgut entrar a formar-ne part, per unir esforços.

La Fundació Privada Sant Antoni Abat té com a finalitat el desplegament d'accions dirigides cap a la investigació, el desenvolupament, la innovació i la docència en el camp de les ciències de la salut i de les ciències socials; la prestació de serveis sanitaris i socials; i l'assistència a persones grans i desemparades; a banda d'altres tipus d'activitats i serveis.
Els seus compromisos són amb la protecció de la persona i el seu entorn, amb l'ètica i el bon govern, amb el voluntariat corporatiu, i amb la responsabilitat social corporativa: drets humans, normes laborals, medi ambient, lluita contra la corrupció i desenvolupament sostenible.

La Fundació Hospital Comarcal Sant Antoni Abat ha estat hospital de beneficència i un dels centres sanitaris de referència al Garraf fins que el 31 de desembre de 2008, amb motiu de la creació del Consorci Sanitari del Garraf, l'activitat assistencial de les Fundacions de Sant Antoni i Sant Camil passa a desenvolupar-se i gestionar-se des d'aquest Consorci.

Més informació a la web: www.fundacioabat.cat

Què és la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú
La Mesa es composa de persones que formen un espai de treball permanent en benefici de la població de Vilanova i la Geltrú, abordant objectius socials comuns unint els seus recursos i capacitats. Es va constituir l'any 2009 impulsada pel Serveis Socials Municipals, amb l'objectiu principal de crear un espai comú per coordinar determinades activitats i per donar una millor resposta a les necessitats socials de la ciutadania.
Actualment es composa d'11 entitats, a més de la regidoria de Serveis Socials: Vilanova Actua, AFAMMG, Casa d'Empara, Creu Roja, Dins Garraf, Caritas, Grup Atra, Amics de la gent Gran, Associació Alè, La Mensa del cor, i la Fundació Hospital Sant Antoni Abat.
Són entitats que treballen en diferents àmbits d'atenció: habitatge, pobresa, alimentació, educació, formació i inserció laboral, malaltia mental, discapacitat i gent gran.

El treball en xarxa que fa la Mesa possibilita donar millors respostes als reptes que es plantegen en l'atenció a la població més vulnerable, perquè permet sumar forces i recursos, crear sinèrgies i compartir experiències.
Les entitats que la conformen tenen un alt grau de compromís i sentit de la responsabilitat en el marc d'una missió comuna: l'atenció a la població de Vilanova i la Geltrú en risc d'exclusió social. Per això treballen conjuntament en la mateixa direcció, per concentrar esforços. El treball en comú, que té un seguiment amb reunions mensuals, permet generar noves iniciatives que en una escala individual (promogudes per una sola entitat) serien inviables.

La Mesa disposa d'un espai web, www.vilanovasolidaria.cat, que comunica el projecte global i la informació particular de cadascuna de les entitats. També utilitza les xarxes socials Facebook i Twitter.

Dia Mundial del Voluntariat
La nostra ciutat celebrarà el Dia Mundial del Voluntariat un any més. Dijous 17 de desembre se celebrarà conjuntament al Foment Vilanoví, amb un acte al qual es convoquen els diversos voluntaris de les diferents entitats de la Mesa d'Entitats Socials, que aquell dia es podran conèixer i podran compartir experiències.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00