Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/02/2016

L'Ajuntament, indignat per l'increment de pintades a la Geltrú

Tasques de neteja dimarts al Verger del mestre Toldrà   Tasques de neteja dimarts al Verger del mestre Toldrà

Malgrat les periòdiques tasques de neteja, les continues bretolades degraden l'espai públic

 Algunes zones de la Geltrú han patit les últimes setmanes una onada de pintades a les parets, fanals, bancs i jardineres. El regidor de Serveis Viaris, Joan Giribet, es mostra indignat per aquestes actuacions incíviques i confia a posar en marxa tan aviat com es pugui el Pla de Xoc contra l'incivisme.

La zona més afectada és el Verger del Mestre Toldrà, als voltants del castell de la Geltrú, on han aparegut plens de pintades els elements del mobiliari urbà com els bancs, la font, les jardineres i els fanals, a més de les parets del Castell.

Pintades 4
Joan Giribet entén les queixes del veïnat de la Geltrú i espera que amb la posada en marxa del Pla de Xoc es puguin aturar aquestes actituds poc cíviques i que malmeten l'espai públic. El regidor explica que hi ha un servei diari de neteja de pintades que, de dilluns a divendres, neteja les pintades a l'espai públic, edificis i equipaments municipals, a més d'eliminar qualsevol pintada ofensiva.Pintades 3

El servei també realitza campanyes per barris i actuacions prèvies als esdeveniments principals que es duen a terme al carrer. Aquests dies, per exemple, es repassen les places i els espais principals que són escenaris d'actes per Carnaval. Tot i així el servei de neteja no dóna l'abast a eliminar-les totes.

Pintades 2Pintades 1

D'altra banda, i pel que fa a la seguretat al barri de la Geltrú, la Policia Local manté a la zona vigilància nocturna, tot i que resulta difícil poder enxampar els autors de les bretolades en el moment que es duen a terme.

L'ajuntament de Vilanova i la Geltrú disposa d'una ordenança de Civisme que regula l'ús respectuós de l'espai públic. L'incompliment d'aquesta normativa implica el pagament de sancions. La Junta de Govern local aprova periòdicament aquestes sancions. Avui per exemple s'ha aprovat dues sancions per pintar grafitis a la via pública, una per enganxar cartells, i una altra per "satisfer necessitats fisiològiques" al carrer.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00