Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2013

La ciutadania de Vilanova i la Geltrú es bolca en el recapte d'aliments

Van ser moltes les persones que van aportar el seu granet de sorra en favor de les famílies més necessitades      Van ser moltes les persones que van aportar el seu granet de sorra en favor de les famílies més necessitades

La Mesa d'Entitats Socials recull més de 19 tones d'aliments per abastir el Banc de Queviures de la ciutat en un cap de setmana

Divendres a la tarda començava el recapte d'aliments en 17 supermercats de la ciutat, que es va allargar fins dissabte al vespre, amb la col·laboració de prop de 400 voluntaris i voluntàries.
El resultat final del recapte és de 19.007,50 quilos d'aliments recollits, un èxit, tenint en compte que els dos darrers recaptes organitzats a la ciutat van recollir 10 i 19 tones d'aliments respectivament. El primer es va fer el passat mes d'octubre també organitzat per la Mesa d'Entitats Socials i la regidoria de serveis Socials, i el segon recapte es va fer al desembre coincidint amb el Gran Recapte que organitzava la Fundació Banc dels Aliments a tot Catalunya.

Tenint en compte que aquesta recollida solidària està organitzada des de la mateixa ciutat per la Mesa d'entitats amb el suport de la Fundació Banc dels Aliments, la valoració ha estat més que positiva. La regidora de Serveis Socials, Blanca Albà, ha volgut "felicitar l'organització i el voluntariat per haver fet tant bona feina. Recordo que gràcies al vostre esforç, moltes famílies amb necessitat se'n beneficiaran. Moltes gràcies a tota la ciutadania per la seva solidaritat".
Un cop més, doncs, els vilanovins i vilanovines han donat un exemple de solidaritat, aportant 3.400 kg d'arròs, 5.188 litres de llet, 2.763 quilos de pasta, 1.197 quilos de llegum cuit, 850 de llegum sec, 1.469 litres d'oli, 602 kg de tomàquet en pot, 212kg de conserva de peix, 282 kg de farina, 1.089 quilos de galetes, 292 quilos de cacau en pols, 220 de cereals, 744 de sucre, i prop de 700 quilos d'altres aliments.

Els 17 supermercats participants (2 Bonpreu, 1 Lidl, 3 Caprabo, 5 Condis, 5 JR i 1 Simply) es van omplir de bon ambient i anècdotes al llarg dels dos dies. Compradors que omplien el carro fins dalt i el donaven sencer als voluntaris, un treballador d'un restaurant que va portar del local 30 kg de pasta i 10 de llegum cuit, o desenes de persones que, malgrat estar vivint una situació econòmica precària, aportaven el seu granet de sorra.

El Banc de Queviures de VNG, gestionat per les entitats Caritas i Creu Roja, dóna alimentació bàsica durant tot l'any a persones i famílies de la nostra ciutat que es troben en una situació econòmica de molta dificultat. Per tal de garantir una distribució justa, són els professionals dels Serveis Socials de l'ajuntament els que valoren totes les demandes i les situacions de necessitat. És, per tant, Serveis Socials Municipals, qui deriva a les famílies per poder ser beneficiàries dels aliments del banc.
Durant l'any 2012 Càritas i Creu Roja van repartir aliments a 801 famílies de Vilanova, la qual cosa representa poder ajudar a 2.300 persones amb 12.444 lots d'aliments distribuïts. Amb el que s'ha recaptat aquest cap de setmana, el Banc de Queviures podrà distribuir aliments durant més de dos mesos.

Podeu veure un àlbum de fotografies del recapte aquí 


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00