Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/04/2014

La plaça de Soler i Carbonell acull la quarta edició de la fira Zona E

 La fira Zona E s'ha celebrat enguany i per primer cop, a la plaça de Soler i Carbonell          La fira Zona E s'ha celebrat enguany i per primer cop, a la plaça de Soler i Carbonell

Vilanova i la Geltrú, amb una fira consolidada, reivindica la voluntat de ser ciutat capdavantera en el conjunt del territori, en temes educatius

La quarta edició de la 'Fira Zona E. Sortides educatives i professionals del Garraf' s'està celebrant durant tot el divendres a la nova ubicació de la plaça de Soler i Carbonell de Vilanova i la Geltrú. La fira, que enguany ha hagut de concentrar tota l'activitat durant el divendres a causa de les inclemències meteorològiques d'ahir, ha estat inaugurada per l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras i la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ariadna Llorens. En el recorregut inaugural també hi ha assistit l'alcaldessa de Cubelles, Mònica Miquel; el regidors d'Hisenda i Recursos Humans, Miquel Àngel Gargallo i d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet; la consellera del Consell Comarcal del Garraf, Abigail Garrido i el director pedagògic de la Universitat Internacional de Catalunya, Xavier Ureta.

Enguany la quarta edició de la fira presentava diferents novetats com per exemple la participació de la ciutat de Vic amb la seva oferta universitària com a ciutat convidada. Sobre aquesta participació, la regidora d'Educació, Ariadna Llorens ha afirmat que l'objectiu és "establir una aliança i un vincle de col·laboració entre les ciutats mitjanes universitàries per tal d'assolir un major pes específic en el conjunt del país". A banda d'establir aquest vincle de col·laboració, la quarta edició de la Zona E, segons ha explicat la regidora d'Educació, continua tenint "una clara vocació d'explicar tota l'oferta formativa que hi ha a la ciutat i a la comarca i alhora evidenciar la capacitat de lideratge i la vocació de ser ciutat capdavantera en termes d'educació i de formació".

Zona E 2
 La ciutat de Vic amb la seva universitat han estat 'ciutat convidada' de la 4a edició de la fira Zona E

Per la seva banda, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras ha mostrat satisfacció pel fet que la fira Zona E "és una fira que es va consolidant i que amb la nova ubicació a la plaça de Soler i Carbonell ha pogut créixer quant als centres educatius que hi participen". Neus Lloveras ha afirmat que "és molt important que en aquesta època de l'any les famílies i els joves tinguin la possibilitat d'informar-se de les diferents opcions formatives que tenen al seu abast i la fira és una oportunitat per trobar en un mateix lloc tots els centres educatius i formatius de la comarca i també propers al territori".

A més la fira també ofereix la possibilitat, als alumnes dels darrers cursos de l'ESO que la visiten, de rebre assessorament personalitzat sobre les diferents opcions que tenen al seu abast a càrrec de professional dels Serveis Educatius-EAP Garraf; tècnics de l'IMET i de l'Oficina Jove i de la Diputació de Barcelona.

La fira Zona E s'ha complementat durant la setmana amb xerrades i debats al voltant de l'educació i durant el divendres amb activitats paral·leles com el magazine en directe de Canal Blau FM 'Fòrmula Matí' que avui s'ha fet en directe des de la Zona E o les actuacions realitzades a la glorieta de la mateixa plaça de Soler i Carbonell.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00