Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/01/2013

Una comissió tècnica segueix les accions per millorar la convivència entre Componentes i els veïns

Componentes

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, i la regidora Blanca Albà s'han trobat aquesta setmana amb les parts implicades

En la trobada, celebrada dilluns, Neus Lloveras i Blanca Albà van informar als representants dels veïns de la zona residencial les Llunes sobre la creació d'una comissió de seguiment, formada per tècnics de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, de la Generalitat de Catalunya i de la fàbrica Componentes Vilanova. La seva funció és garantir el compliment de la normativa i valorar accions que permetin reduir les molèsties als habitatges.

Els veïns van expressar una vegada més la seva preocupació per les emissions atmosfèriques i el soroll que provoca l'activitat industrial. Per la seva banda, l'empresa va manifestar la voluntat de cooperar en el necessari per minimitzar les molèsties. A l'hora de determinar les possibles actuacions, es tindran en compte també les anàlisis obtingudes, d'una banda, de proves de sonometria específiques que es preveuen realitzar, i de l'altra, del captador d'immissions col·locat fa unes setmanes a l'espai residencial, el qual quedarà instal·lat indefinidament.

D'altra banda, per part municipal es va recordar que la Generalitat, que és qui atorga llicència d'activitat industrial, efectua periòdicament controls d'emissions atmosfèriques a la fàbrica i que l'Ajuntament ha actuat tècnicament i jurídicament per reclamar a l'empresa el compliment dels límits de soroll permesos, superats de manera lleu. Els veïns de les Llunes seran convocats de nou al març.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00