Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/10/2015

Neàpolis acull la gala dels Premis Claqueta

Imatge dels premiats durant la gala dels Premis Claqueta    Imatge dels premiats durant la gala dels Premis Claqueta

Divendres l'auditori de Neàpolis va aplegar professionals del setè art en el lliurament de premis del Festival Internacional d'Escoles de Cinema. El cineasta Agustí Villaronga va rebre el premi honorífic a la trajectòria professional

Més de dos-cents curtmetratges han concursat en l'edició 2015 del Festival Internacional d'Escoles de Cinema que organitza 'Claqueta y Acción' la productora de cinema de la qual va sorgir, ara fa un any la Catalonia Film School, escola de cinema i arts escèniques amb seu al mateix edifici Neàpolis.

Els Premis Claqueta s'adrecen a estudiants de cinematografia i premien les millors propostes presentades per escoles nacionals i internacionals amb l'objectiu de promoure i impulsar el nou talent del sector cinematogràfic.

Dels curtmetratges nominats a les diferents categories: millor Direcció de Fotografia, Direcció d'Art, Direcció de So, Edició, Guió, Direcció, Actriu, Actor, Actriu revelació, Actor revelació i millor Pel·lícula, el curt 'Starman' va aconseguir tres guardons, a la millor Direcció de Fotografia, per a Nico Savia; a la millor Direcció, per a Josema Roig; al millor Actor, per a Travis Myers. 'Pulsión sangrienta' va ser guardonada en les categories de millor Direcció de So per a Júlia Benach i millor Actor revelació, per a Iñaki Mur. En la categoria de millor Edició el guardó va ser per a Stefan Lakovic per 'El paseo de los melancólicos'; la millor Direcció d'Art va recaure en G. Windmuller i A. Barros per 'Para meus olhos duros'; Guy Dessent va rebre el guardó al millor Guió, per 'Espagnol niveau 1' que també va ser reconeguda com a millor Pel·lícula. Quant al guardó a millor actriu va ser per a Chus Pereiro pel seu paper a 'Sólo eres' mentre que el guardó a millor actriu revelació va recaure en Ona Cusco pel seu paper a 'Peephole'.

La Gala, que va ser retransmesa en directe per la Xarxa de Televisions Locals a través de Canal Blau TV, va ser conduïda per l'actriu Núria Valls que va actuar de mestra de cerimònies. En representació de l'Ajuntament de la ciutat hi van assistir la regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens i la regidora de Cultura, Teresa Llorens, qui va parlar del paper de les administracions en el suport a la creació i als creadors i de la voluntat municipal per "fer arribar la Cultura amb majúscules a tots els racons de Vilanova i la Geltrú". En el decurs de la gala també es va reconèixer el cineasta Agustí Villaronga amb el premi honorífic per la seva trajectòria professional.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00