Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/09/2016

La Festa de l'Animal, a la rambla Principal el dissabte 1 d'octubre

Nova edició de la passarel·la d'adopció i de la revisió gratuïta de microxips

 El dissabte 1 d'octubre la rambla Principal de VNG acollirà la cinquena edició de la Festa de l'Animal. Es tracta d'un aparador on les empreses del sector, organismes i associacions poden mostrar a la ciutadania la seva tasca diària de protecció i cura dels animals. La festa és també un espai per conscienciar sobre la tinença responsable d'animals. Al llarg de la jornada es realitzaran activitats divulgatives i demostratives amb gossos, a més de tallers de sensibilització i contra els abandonaments.

Una de les activitats amb més èxit és la passarel·la d'adopció. Les protectores mostraran alguns dels animals que busquen una família que els adopti. A més, també s'oferirà la possibilitat que la ciutadania mostri els seus animals a la passarel·la "Mostra'ns el teu amic".

També hi haurà, com en edicions anteriors, revisió gratuïta microxips a gossos i gats, amb la col·laboració del CAAD Penedès (Centre d'Acollida d'Animals Domèstics). El personal del centre comprovarà si la mascota disposa de microxip correctament implantat, i si aquest està donat d'alta en els arxius corresponents. En cas necessari, el titular de l'animal podrà actualitzar gratuïtament les dades de contacte. En aquest cas només haurà de dur la cartilla sanitària de l'animal, una fotocòpia del DNI i signar el document de modificació de dades. La identificació amb microxip, la xapa identificativa i el cens municipal són obligatoris a tot Catalunya.

La Festa de l'Animal arriba a la cinquena edició duplicant la participació tant d'empreses del sector com de protectores del territori. L'esdeveniment s'està consolidant com un punt de trobada d'organitzacions i empreses del sector, per un costat, i per l'altre vol incidir en la lluita contra l'abandonament animal, els comportaments incívics a la via pública i a donar una segona oportunitat als animals que han patit abandonaments. També són objectius de l'activitat potenciar la identificació dels animals, conscienciar sobre la responsabilitat, compromís i dedicació que suposa tenir un animal de companyia, donar a conèixer els serveis que l'Ajuntament dóna als animals de la ciutat i mostrar les qualitats, habilitats i capacitats d'aquests animals.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00