Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/01/2017

Lluís Salvadó: L''Administració Tributària catalana estarà a punt per començar a recaptar els impostos un cop guanyem el referèndum

  Lluís Salvadó Lluís Salvadó

Nota de Premsa d'ERC

El secretari d'Hisenda de la Generalitat de Catalunya va parlar d'economia i treball a la nova República

Fa unes setmanes Esquerra Republicana anunciava l'inici de la campanya «La República Que Farem», un procés participatiu per dissenyar, de manera col·lectiva, la nova República catalana. La secció local d'ERC a Vilanova i la Geltrú va organitzar el passat dijous 26 de gener, en el marc d'aquesta campanya, un acte amb Lluís Salvadó —secretari d'Hisenda de la Generalitat de Catalunya— per parlar d'economia i treball a la nova República.

Salvadó va demanar rigor a l'hora de dissenyar el nou país: «No podem voler els serveis de Dinamarca i una pressió fiscal de només el 25%», apuntava. «L'Estat espanyol té una contradicció entre un tipus impositiu molt elevat i una recaptació molt baixa», continuava el republicà, i denunciava que «a Espanya l'economia submergida representa el 18% del PIB», i que «les petites i mitjanes empreses tributen un 25% mentre que les grans empreses només un 6%. Això és competència deslleial als nostres autònoms i PIMES».

El secretari d'Hisenda de la Generalitat també va explicar que des de la Secretaria d'Hisenda estan treballant en l'Administració Tributària, les duanes i el cadastre, creant un equip que permeti al govern passar de recaptar els 3.000 milions d'euros que recapte actualment als gairebé 50.000 previstos, perquè «l'1 de setembre d'enguany no tinguem cap problema per recaptar els impostos si guanyem el referèndum».

Per la seva banda, la regidora d'ERC a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Olga Arnau va voler destacar que «cal la voluntat de tots i cada un de nosaltres per lluitar contra el frau fiscal», perquè si no ho fem «qui surt perdent és Catalunya».

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00