Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/05/2013

Alumnes del Pompeu Fabra demanen que el projecte de recollida d'oli domèstic s'estengui a totes les escoles de VNG

La classe de Primer A de l'escola Pompeu Fabra demana que totes les escoles participin del projecte 'claki'            La classe de Primer A de l'escola Pompeu Fabra demana que totes les escoles participin del projecte 'claki'

En dos mesos de funcionament s'han recollit 356 litres d'oli domèstic usat

L'alumnat de primer A de l'escola Pompeu Fabra va lliurar dilluns al matí a la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, una carta on demanaven que faci extensiu a totes les escoles de la ciutat el projecte de l'Agenda 21 Escolar de 'Recollida d'oli de cuina domèstic'.

Aquesta escola realitza una prova pilot des de fa dos mesos consistent a recollir l'oli de cuina dels habitatges de les famílies de l'escola. Cada família disposa d'un 'claki', un recipient de plàstic amb capacitat per emmagatzemar 1,5 litres d'oli. Quan el recipient està ple d'oli vegetal domèstic els alumnes el porten a l'escola i el dipositen en un contenidor especial. En el projecte també hi participa el TEGAR que és qui s'encarrega de la recollida i el transport de l'oli fins a una planta de tractament que el convertirà en biodiesel.

A la trobada de dilluns, una alumna va llegir la carta que tota la classe havia realitzat conjuntament per expressar la implicació que tenen en el projecte i demanar a l'Ajuntament de VNG la possibilitat que s'estengui aquest projecte de l'Agenda 21 a la resta de centres educatius. 

oli Pompeu Fabra 2 Imatge de la carta que els nens i nenes de 1r van lliurar a la regidora.

La regidora d'Educació, Ariadna Llorens, s'ha mostrat molt satisfeta per la iniciativa d'aquets nens i nenes i sobretot "per la implicació que han demostrat els infants, les famílies i el professorat i equip directiu del centre que no van dubtar a posar en marxa aquest projecte pilot a l'escola Pompeu Fabra". Ariadna Llorens, que va escoltar atentament la carta que li han adreçat els alumnes a la mateixa classe, va dir dilluns "que agafava el compromís d'intentar que altres escoles de la ciutat puguin també sumar-se a aquesta iniciativa sostenible".

Balanç de dos mesos de funcionament del projecte
El projecte Oliklak és una iniciativa de les regidories d'Educació i Medi Ambient que s'ha posat en marxa a l'escola Pompeu Fabra. En aquests dos mesos, març i abril, s'ha comptabilitzat la recollida d'un total de 356 litres d'oli usat i s'han utilitzat 254 recipients o clakis. Aquestes xifres suposen que s'hagi evitat la contaminació de 355.600 litres d'aigua, si enlloc de dipositar l'oli domèstic al contenidor de l'escola l'haguessin llençat per l'aigüera. Tanmateix el fet que l'oli domèstic es converteixi en biodiesel també suposa una disminució d'emissions de CO2 quantificada en 466kg. 

Àlbum de fotos
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00