Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2014

Valoració positiva de la Fira de Novembre 2014 que espera un estudi d'impacte econòmic

El regidor Gerard Figueras diu que s'ha consolidat plenament el model de Fira

A l'espera de l'estudi d'impacte econòmic que ha tingut la Fira de Novembre 2014 a Vilanova i la Geltrú, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Gerard Figueras, ha volgut fer una primera valoració del que ha estat el certamen d'enguany. L'organització té la percepció que ha estat un èxit de públic tot i el mal temps de diumenge. El comportament de divendres i dissabte, amb una gran afluència de gent, fa preveure que se superin les previsions inicials. Sobre el model de Fira, Figueras ha explicat que "està funcionant molt bé. Enguany hi ha hagut alguns canvis al recinte però s'ha mantingut la configuració d'una fira que va des del mar fins el centre de la ciutat. S'ha pogut veure producte de qualitat, un 50% d'expositors locals, i una clara millora a la rambla de la Pau – on hem donat pas a les entitats, a les empreses i als serveis – i a la plaça de la Vila amb el maridatge entre Viu Comerç i la Zona Gastronòmica". En aquest darrer aspecte però, va apuntar que seria positiu un nou plantejament d'aquest espai conjunt i millorar algunes lleus disfuncions que s'han pogut veure.

Figueras també ha valorat positivament la nova ubicació de les paredes d'alimentació al parc de Baix-a-mar, però ha lamentat la suspensió de la trobada de puntaries al passeig del Carme diumenge matí degut a la pluja. "Hauríem de trobar alternatives a aquesta activitat perquè està molt exposada a la climatologia. També fora bo connectar millor la zona del passeig Marítim amb el recinte firal o be trobar alguna solució alternativa". El regidor es va mostrar satisfet per la fórmula emprada per la inauguració de la Fira divendres al peu del monument a Francesc Macià així com "pel Diari de la Fira fet am,b col·laboració amb el Diari de Vilanova, l'APP de ciutat Vilanova Plus, el programes de televisió en directe que s'han fet des de La Xarxa, o la mobilitat i la facilitat d'estacionament."

Totes aquestes sensacions, va explicar el regidor, seran compartides al Consell de Fires per tal d'extreure conclusions que permetin millorar l'edició de 2015 de la Fira de Novembre. "A més, en breu disposarem d'un estudi d'impacte econòmic, per primera vegada, que ens donarà dades fiables sobre quanta gent ens visita, d'on ve, quina repercussió econòmica té a la ciutat, i quin és el volum de negoci que es genera."

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00