Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/01/2015

La Gerència del Cadastre rectificarà les revisions errònies detectades

La gerència del cadastre rectificarà les errades en les notificacions

Una modificació de la llei permetrà canviar la qualificació d'algunes zones de VNG, com l'Eixample Nord, que passaran del mòdul cadastral 'urbà' a 'urbanitzable'

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, s'han entrevistat aquest matí amb el gerent regional del Cadastre, Antonio J. Ripollés. L'Ajuntament havia sol·licitat aquesta trobada per tractar sobre les errades detectades per la ciutadania en les notificacions de revisió cadastral que han rebut les darreres setmanes.

Segons s'ha acordat en la reunió, la Gerència Regional del Cadastre reforçarà els propers dies els efectius per resoldre les incidències detectades i també aturarà provisionalment el traspàs d'informació a les bases de dades fins que la situació no estigui regularitzada.

D'altra banda, el gerent ha informat als representants municipals que s'intentarà avançar el màxim a Vilanova i la Geltrú l'aplicació de la darrera modificació de la Llei del Cadastre, en què s'estableix un nou mòdul cadastral, l'urbanitzable, que se suma als existents, urbà i rústic.

Aquest nou mòdul tindrà efectes, per exemple, en la quota de l'Impost de Béns Immobiliaris en les parcel·les d'algunes zones de la ciutat ara classificades dins del mòdul urbà. Seria el cas, entre d'altres, de l'Eixample Nord, on els propietaris reclamen de fa temps una revisió, segons ha explicat l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras.

El gerent del Cadastre veu possible tenir aquesta revisió completa abans de l'estiu. Això implicaria que els propietaris no percebran modificacions en el primer rebut de l'IBI que els arribarà a l'abril, però sí en els següents.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00