Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/02/2017

La Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf demanarà reunir-se amb la Conselleria de Salut

Reunió de la plataforma, aquest dimarts Reunió de la plataforma, aquest dimarts

L'organització concreta necessitats a curt termini a plantejar a la Generalitat

La Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf, organització que reuneix administracions, entitats i agents socials per vehicular una veu unitària en les reclamacions sanitàries de la comarca, s'ha reunit aquest dimarts per tractar demandes a plantejar a la Conselleria de Salut.

Una de les principals preocupacions és la sobrecàrrega dels serveis d'urgències hospitalàries, per la qual cosa es reclamarà que s'estudiï la possibilitat d'ampliar els horaris dels centres d'atenció primària, així com dotar de més recursos els propis serveis d'urgències.

Els membres de la plataforma consideren igualment prioritari donar resposta a les llistes d'espera per a intervencions, per això demanaran que s'estudiï la contractació extraordinària de serveis i també disposar de més quiròfans. Es van posar sobre la taula altres demandes concretes per a les instal·lacions de l'Hospital de Sant Camil, com són la renovació dels ascensors i dotar-lo d'una alternativa de servei de bus nocturn. Una altra qüestió a replantejar són els horaris de guàrdia de les farmàcies, ja que en alguns municipis queden franges de temps sense servei.

Per tot plegat, la Plataforma sol·licitarà una entrevista amb la Conselleria en representació del conjunt del territori, per tractar aquestes i altres qüestions, sense oblidar la principal reivindicació del Garraf en l'àmbit sanitari, com és la construcció del nou hospital comarcal.

La trobada celebrada dimarts va comptar amb l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la regidora vilanovina de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, així com l'alcaldessa de Cubelles, Rosa M. Fonoll, el regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge de l'Ajuntament de Sitges, Jordi Mas, i el regidor de Serveis Socials i Salut Pública de l'Ajuntament d'Olivella, Josep M. Bayarri, a més a més de representats de les entitats i agents socials que integren la plataforma.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00