Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/05/2014

La nit dels museus, èxit consolidat

Els museus de la ciutat es van omplir de visitants dissabte a la nit                    Els museus de la ciutat es van omplir de visitants dissabte a la nit

Els cinc museus de VNG s'omplen de visitants i activitats en una nit de gala. Molts van poder veure el Museu de Curiositats Marineres per darrera vegada

Amb la intenció d'apropar el patrimoni cultural a la ciutadania, Vilanova i la Geltrú se sumava per segon any consecutiu a la Nit dels museus, una iniciativa europea impulsada en motiu del Dia Internacional dels Museus. Dissabte a la nit, els 5 museus de la ciutat van allargar el seu horari habitual de tarda fins a la mitjanit, amb actuacions musicals en col·laboració amb les escoles de música de la ciutat.

El Centre d'Art Contemporani LA SALA, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manel de Cabanyes i el Museu del Ferrocarril de Catalunya van obrir portes al públic habitual, i al no tan habitual, perquè alguns descobrissin i altres redescobrissin les col·leccions i les exposicions temporals que exhibeixen els museus. 

L'èxit de la iniciativa va ser total: fins a 4.454 persones van passar pels 5 museus la Nit dels Museus. Una xifra que s'eleva fins a les 6.162 persones si comptem els visitants de tot el cap de setmana, tenint en compte que diumenge 18 se celebrava el Dia Internacional dels Museus.

La nit dels Museus va ser un èxit també gràcies a les col·laboracions de l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat i les escoles de música Freqüències i Musicàrea; a més del Celler de La Fassina, que va posar el cava i un menú especial per la Nit dels Museus; i els qui van donar premis per al sorteig: Rodalies Catalunya, Viu Comerç, Bosc Cinema i Cota Zero.
En el cas del Museu del Ferrocarril, van col·laborar també Trens Chuggington, l'Associació de Voluntaris del Museu, Anacrónicos Recreación Histórica, i la banda de música "La Marxin".
Pel que fa al Museu Víctor Balaguer i el Museu Can Papiol, van comptar amb els voluntaris del Garraf i altres voluntaris no associats, i la il·luminació d'HazLuz.
I al Centre d'Art Contemporani LA SALA Arnau Vedo i Alba Ayats van fer el grafit "La nit dels Museus".

Podeu veure l'àlbum de fotografies de la Nit dels Museus aquí.

Altres àlbums aquí
Masia d'en Cabanyes 

Museu del Ferrocarril 1
Museu del Ferrocarril 2
Museu del Ferrocarril 3
Museu del Ferrocarril 4
Museu del Ferrocarril 5
Museu del Ferrocarril 6

A més, diumenge, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués va obrir les seves portes per darrera vegada en el seu emplaçament original, oferint així una última oportunitat per visitar-lo abans que es traslladés a la seva nova ubicació a l'Espai Far.
Una iniciativa que va tenir un èxit rotund. 

Roig Toqués

Podeu veure l'àlbum amb les fotografies d'aquest museu el darrer dia d'obertura aquí.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00