Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/04/2014

El Govern valora positivament els acords per aprovar el pressupost

    Neus Lloveras i Miquel Àngel Gargallo Neus Lloveras i Miquel Àngel Gargallo

Neus Lloveras destaca que ha estat possible una proposta equilibrada i que manté els serveis a la ciutadania

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, considera que les aportacions dels grups polítics de l'oposició han enriquit la proposta de pressupost municipal 2014. Neus Lloveras va destacar la voluntat del Govern de negociar "tant temps com ha calgut per arribar a consensos".

El Ple municipal va aprovar dilluns una proposta d'ingressos i despeses per aquest any de 66'6 milions d'euros. El pressupost va tirar endavant amb els vots a favor del Govern i les abstencions del PSC, d'IC-V i del regidor no adscrit. La CUP i el PP van votar-hi en contra.

Per l'alcaldessa de VNG el més important és que "tenim un pressupost que el que assegura és que l'Ajuntament pot continuar donant tots els serveis que dóna a la ciutadania i tot això sense un increment espectacular d'impostos i tenint molta cura que cap de les mesures afecti els treballadors."

El govern va arribar a un acord amb el PSC i IC-V que es van abstenir en la votació. Neus Lloveras valora positivament el fet que aquest any "hem estat capaços de posar-nos d'acord" afirmant que "l'actitud del govern ha estat sempre la mateixa, crec que quan hi ha postures oposades no és mai tota la culpa d'un o l'altre". Per l'alcaldessa "val la pena destacar que ja fa 3 anys que estem al govern de la ciutat, aquest fet ha fet que les postures siguin diferents i ha fet que aquesta vegada haguem pogut negociar".

Els representants del govern municipal han recordat les dificultats que han anat endarrerint la confecció d'una proposta equilibrada pel 2014. La situació social i econòmica i les diferents lleis que limiten la capacitat de l'Ajuntament per la seva situació financera han condicionat també el pressupost. El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo ha explicat per exemple que amb la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (RSAL) "es plategen incerteses, per exemple les empreses municipals no sabien com havien de confeccionar el pressupost".

Pel que fa a les acusacions d'algun grup de l'oposició que el pressupost no pensava en el mitjà termini, Neus Lloveras ho va desmentir recordant que "el que vam fer ja el primer dia de presentació de la proposta va ser posar en marxa mesures pel 2015 i 2016, estem treballant una possibilitat que és venda de béns municipals". Lloveras també va sortir al pas de les referències als acords que suposaven tirar endavant mocions ja aprovades pel Ple, dient que “aquests acords anaven condicionats a disponibilitat pressupostària”.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00