Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/10/2016

El Consorci Sanitari del Garraf rep els 1,7 milions d'euros pendents de la Generalitat

EL CSG rebrà el finançament pendent de la Generalitat

D'aquesta manera es dóna compliment al Pla de viabilitat pactat el 2015 entre ambdues parts

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat aquesta setmana l'aportació d'1,7 milions d'euros més de finançament per al Consorci Sanitari del Garraf (CSG). Aquesta quantitat havia quedat pendent de satisfer, en compliment al pacte de viabilitat acordat l'abril de 2015 entre ambdues parts. De fet, aquest ha estat motiu de reclamació els darrers mesos per part de la pròpia alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta del CSG, Neus Lloveras, així com del Ple de l'Ajuntament.

Neus Lloveras ha celebrat la notícia, ja que significa que el CSG rebrà cada any 2,7 milions més d'aportació. "D'aquesta manera es podrà continuar garantint un servei sanitari públic de qualitat a la comarca, fins que es faci realitat la construcció del nou hospital comarcal del Garraf", ha argumentat.

Des de la creació del CSG l'any 2009, la comarca ha estat reclamant un increment dels recursos, ja que l'activitat dels seus centres sanitaris no quedava coberta amb l'aportació de la Generalitat. El dèficit de finançament ha provocat dificultats per mantenir el bon estat de les instal·lacions i per realitzar les inversions necessàries per garantir un servei de qualitat. "Els darrers anys s'han hagut d'assumir pèrdues per poder fer front a les necessitats més immediates", ha explicat la presidenta del consorci.

Per aquest motiu, el febrer de 2012 es va començar a treballar un pla de viabilitat, conjuntament amb la Regió Sanitària de CatSalut, el qual es va concretar l'abril de 2015 amb el document "Pla de Viabilitat CSG 2015-2018", que va ser acceptat per part de la Direcció de CatSalut. Segons l'acord, el Departament assumia unes necessitats de finançament extra de 2,7 milions d'euros.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00