Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/02/2017

'No fem lluentons, fem sàtira'

res de Iakaré són les protagonistes del cartell i el programa de Carnaval 2017     Les figures de Iakaré són les protagonistes del cartell i el programa de Carnaval 2017

El Carnaval 2017 presenta lema, cartell i programa amb disseny conjunt de Iakaré i Irene Guallar

Sota el lema "No fem lluentons, fem sàtira", la imatge d'enguany pretén mostrar tots els personatges que donen vida a un Carnaval "singular, únic i genuí".

Així ho recordava la regidora de Cultura, Teresa Llorens, durant l'acte, en el qual va felicitar la nova junta de la FAC i els va agrair les moltes hores d'esforç per treballar per "una tradició que forma part del nostre patrimoni i que fa que molta gent se senti més propera a Vilanova i la Geltrú". Llorens va voler mostrar el suport a aquesta junta de la FAC anunciant la voluntat de l'Ajuntament de millorar l'aportació econòmica destinada al Carnaval, "perquè sigui un referent, no només de ciutat i de comarca, sinó també del país, i, si pot ser, internacional".

Per la seva banda, la presidenta de FAC, Anna Candela, va voler agrair la tasca dels seus companys de junta, de l'Ajuntament, i de totes les persones que han ajudat a omplir el programa de contingut, com les Dones amb Memòria. Candela va destapar un cartell que enguany han elaborat conjuntament l'artista Sergi Salvó (Iakaré) i la dissenyadora Irene Guallar. Les figures de Carnaval elaborades per Iakaré en paper matxé són les protagonistes d'un disseny que ha buscat l'estètica vintage en la tipografia.

Justament una d'aquestes figures, la del Vidalot, es pot comprar durant aquest dies (en una edició limitada a 100 exemplars, ampliables a 50 més), per començar la col·lecció de figuretes que cada any traurà un personatge a la venda.

El programa d'enguany ha volgut retre homenatge ala celebració del Carnaval infantil, i per això ha repassat com s'ha celebrat històricament, gràcies a les Dones amb Memòria, Paquita Roig, Xavier Orriols i Judith Barbacil.

Podeu consultar el programa en aquest enllaç

L'alcaldessa Neus Lloveras va voler recordar que "el nostre Carnaval és patrimoni de tots i totes. No volem un Carnaval qualsevol, volem el nostre. I això s'aconsegueix gràcies la important tasca que fa la junta de la FAC, la resta d'entitats de la FAC, i també amb la recuperació de la memòria dels protagonistes que ha tingut al llarg dels anys".

Després de l'acte de presentació, que cada any omple més el Centre d'Art Contemporani La Sala, el públic va poder adquirir cartells, programes i marxandatge del Carnaval, així com veure exposades les figures de Iakaré que formen part del cartell i que es vendran cada any per aquestes dates.

Podeu veure el cartell aquí

Més fotografies de l'acte aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00