Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/05/2016

Es clou el cicle de xerrades de l'IMET amb una conferència centrada en l'autisme

La xerrada es va fer a la sala d'actes de l'IMET La xerrada es va fer a la sala d'actes de l'IMET

La trobada va versar sobre el treball conjunt i interdisciplinar com a garantia per la inclusió dels infants amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA)

Aquest divendres es va celebrar la darrera trobada del Cicle de xerrades educatives que organitza l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET). Sota el títol "Aprèn +sobre l'autisme: família, escola i professionals", la xerrada va aplegar prop de cinquanta persones a la sala d'actes de l'IMET.

Famílies, mestres i professionals es van reunir per parlar del TEA, un trastorn neurològic que afecta la percepció i el processament cerebral de la informació i que es presenta amb una prevalença d'1 de cada 150 naixements.

A la xerrada es va posar de manifest la importància de l'atenció precoç i de realitzar un diagnòstic per especialistes el més aviat possible. El diagnòstic s'estableix a partir del recull de la informació facilitada pels pares en relació al seu desenvolupament, l'observació de la conducta que presenta el menor i a partir de proves que ajudin en la validesa del diagnòstic.

A la xerrada, conduïda per la pedagoga i psicopedagoga Esther Hugué Roman i la logopeda Meritxell Gargallo Rovira, del centre de diagnòstic i tractament psicològic i logopèdia Aprèn +, es va fer especial èmfasi en la necessitat de què família, escola i professionals treballin conjuntament per garantir els suports necessaris en tots els àmbits per la inclusió efectiva de les persones amb TEA.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00