Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/01/2017

Ramon Madaula i Roger Coma al Principal dissabte amb 'L’Electe'

S'han programat dues sessions per poder veure 'L'Electe'    S'han programat dues sessions per poder veure 'L'Electe'

El concert d'Esteve Molero diumenge tanca la temporada d'arts escèniques a Vilanova i la Geltrú

Aquest cap de setmana es clou la temporada d'arts escèniques que va començar a l'octubre, per donar pas a la celebració de Carnaval i a la nova temporada que s'encetarà al març.

I no hi has millor manera de cloure-la que amb dos espectacles de gran format. Dissabte el Teatre Principal acollirà doble sessió de "L'electe", amb Ramon Madaula i Roger Coma. Serà a les 6 i a les 9 del vespre, i encara queden entrades a www.elprincipal.cat

Una obra escrita per Ramon Madaula i dirigida per Jordi Casanovas, on s'explica la història d'un jove polític que acaba de ser escollit president. En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d'investidura però, cada vegada que l'assaja, un terrible tic deforma la seva cara de forma tan ridícula com hilarant. El psiquiatra només té unes poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el president electe faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença.
L'Electe es converteix en una batalla entre el president i el psiquiatra. Què amaga cadascú? Quines són les veritables intencions d'un i altre? Quins fets de la nostra vida marquen el nostre futur i, sobretot, la nostra vocació?
Política contra ciència, consciència contra aparença, poder contra poder.

I del teatre a la música, perquè diumenge l'Auditori Eduard Toldrà acull el concert "La música anònima d'en Rius", d'Esteve Molero & Retrio.
Un concert de melodies per a gralla transformades en temes de jazz i bossanova.
Manuel Rius va ser un autor de música anònima. Les melodies que va escriure per als instruments tradicionals, en aquell moment, acabats de recuperar (sobretot gralla i flabiol) han gaudit d'una gran popularitat. Malgrat haver nascut a les terres de l'Ebre, la seva vida musical va transcórrer principalment a les contrades del Garraf. La seva música traspassa l'àmbit de les festes majors penedesenques, i és present en moltes manifestacions tradicionals d'arreu de Catalunya.
Esteve Molero, compositor, trombonista i comunicador, acompanyat del trio de jazz de format clàssic "Retrio" ens proposa aquest concert. Una selecció de peces de Manuel Rius (i alguns contemporanis) revisionades per a grup de jazz.
El Retrio està format per Òscar Ferret al piano, Joan Pinós al contrabaix, i Pinyu Martí a la bateria.
Esteve Molero 250
En el marc del Programa de Suport a la Creació, durant la primavera de 2016 van enregistrar el CD a l'Auditori Eduard Toldrà. L'Ajuntament potencia aquesta línia de suport a la creació amb l'objectiu de promoure la creació, producció i exhibició de nous projectes per part dels col·lectius amateurs i professionals emergents de la nostra ciutat i de la comarca, amb presència a la programació estable de l'Auditori Eduard Toldrà, el Teatre Principal i el Centre d'Art Contemporani La Sala.
Més enllà de l'exhibició, els equipaments escènics municipals són un recurs per poder tirar endavant les polítiques culturals, espais vius, equipats tècnicament perquè les companyies puguin disposar-ne per crear i assajar noves produccions.
Per això una de les línies del Suport a la Creació són les residències que es fan en aquests equipaments.

El concert de diumenge comença a les 7 de la tarda i les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00