Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/12/2015

Nou taller sobre economia domèstica de l'Economat

El taller és obert i gratuït, i se celebrarà al matí    El taller és obert i gratuït, i se celebrarà al matí

Demà dimarts el centre cívic La Geltrú acollirà un taller sota el títol 'Recursos al teu abast. Drets, ajuts i alternatives en economia domèstica'

L'Economat de Vilanova i la Geltrú torna a organitzar un taller sobre economia domèstica, gratuït i obert a tothom. En aquesta ocasió es parlarà sobre ‘Recursos al teu abast. Drets, ajuts i alternatives en economia domèstica'. Es farà demà dimarts, 15 de desembre, de 10 a 12 h al centre cívic La Geltrú. Les places són limitades, per això cal inscriure's enviant un correu a treyes@vilanova.cat.

“Recursos al teu abast” és un taller per mitjà del qual coneixerem quins drets tenim com a consumidors, i els ajuts i bonificacions dels quals ens podem beneficiar. La sessió està enfocada de forma molt pràctica i participativa, facilitant que tothom hi tingui veu.

Vilanova i la Geltrú disposa de diferents serveis d'assessorament i informació que poden ser molt útils en determinats moments de la vida. Es parlarà de l'OMIC (l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor), explicant quins serveis ofereix i en quines situacions pot ser útil. S'informarà també sobre els ajuts i bonificacions en les taxes municipals, i es donarà a conèixer les alternatives a la banca tradicional, explicant què és la Banca Ètica, que inverteix en projectes socialment responsables, i a més no cobra tantes comissions als seus clients. Tot plegat ho explicaran professionals dels diferents serveis que es presenten.

Els objectius del taller són: oferir un espai per resoldre dubtes i compartir experiències, promoure els recursos d'informació i defensa dels drets als consumidors que ofereix la ciutat, conèixer els ajuts i bonificacions municipals, i facilitar informació sobre la banca ètica i les cooperatives de crèdit com a alternatives a la banca tradicional.

L'Economat de VNG vol ser un servei ampli, que vagi més enllà de la distribució gratuïta d'aliments. Per això s'està repensant constantment i obrint nous camins que portin a consolidar-lo com un projecte de ciutat, obert a tothom.
Des d'aquesta idea, s'ha creat una àmplia oferta formativa, la temàtica de la qual és l'economia domèstica, en totes les seves vessants, per oferir eines i consells útils per millorar la gestió del pressupost familiar.
Aquest taller forma part el darrer bloc d'activitats formatives que ofereix l'Economat: cuina econòmica, estalvi energètic i recursos al nostre abast.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00