Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/04/2017

La Generalitat reconeix el Pla d'Animació a la Lectura com a exemple de bona pràctica

Imatge de l'activitat del PAL 'Ània la veterinària'      Imatge de l'activitat del PAL 'Ània la veterinària'

El PAL ha estat destacat com a exemple de bon treball en xarxa pel programa Biblioteca Escolar 'Puntedu' del Departament d'Ensenyament

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha escollit el Pla d'Animació a la Lectura (PAL), que impulsa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura, com a exemple de bon treball en xarxa, segons el programa Biblioteca Escolar ‘Puntedu'. Així doncs, el PAL està inclòs com a bona pràctica en la nova secció web dedicada a la xarxa de biblioteques del programa Biblioteca Escolar ‘Puntedu'.

El Pla d'Animació a la Lectura compleix, segons el Departament d'Ensenyament, amb criteris d'actualitat, la xarxa està en funcionament; transferibilitat, mostra una pràctica que pot ser transferida a un altre territori; sostenibilitat, activitat que té continuïtat en el temps; participació, de diferents agents de la xarxa i qualitat, ja que mostra una experiència rica i interessant des del punt de vista pedagògic, que l'han fet mereixedor d'aquest reconeixement.

Aquest pla es va posar en marxa a la nostra ciutat el curs 1998-1999 amb l'objectiu, entre d'altres, de fomentar i millorar les competències lectores, el gust per la lectura i el desenvolupament de l'hàbit lector com a eines bàsiques que contribueixen a l'èxit escolar i aprenentatge de l'alumnat. Així mateix el PAL també pretén aprofundir en el coneixement dels serveis i recursos de les biblioteques municipals i dotar de fons bibliogràfic les biblioteques dels centres educatius de primària. El PAL s'adreça a segon cicle d'educació infantil i a primària i es du a terme durant el curs escolar i en horari lectiu. Actualment tots els centres educatius d'infantil i primària de la capital del Garraf participen en aquest projecte.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00