Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/12/2015

Consolidació del projecte Phylé a l'institut Baix a Mar

El projecte pretén millorar la conivència al centre educatiu, treballant amb tots els agents implicats en l'educació  El projecte pretén millorar la conivència al centre educatiu, treballant amb tots els agents implicats en l'educació

Es tracta d'un projecte d'atenció socioeducativa que ofereix alternatives als alumnes que han estat objecte de sancions o expulsions

S'ha prorrogat un any més el conveni de col·laboració entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per al desenvolupament del projecte Phylé d'atenció socioeducativa de l'alumnat d'educació secundària obligatòria.

El curs 2013-2014, el govern municipal va aprovar el conveni de col·laboració per posar en marxa el Projecte Phylé, elaborat conjuntament entre l'Institut Baix-a-Mar i la regidoria de Serveis Socials. És un projecte de prevenció per la millora de la convivència als centres educatius, que inclou mesures alternatives a l'expulsió a casa de l'alumnat.
L'èxit del projecte durant el primer curs escolar va fer que es veiés convenient continuar-lo els dos cursos següents, i que es plantegi aplicar-lo més endavant en altres instituts, amb l'objectiu de convertir-lo en un projecte de ciutat.

El projecte Phylé neix del treball conjunt entre la Regidoria de Serveis Socials i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; amb el suport de la Regidoria d'Educació. Aquest treball conjunt es materialitza a través del “projecte d'integració als centres educatius” que porta funcionant fa molts anys.

Els objectius d'aquest projecte, fruit de la coordinació entre els recursos de les diferents administracions i dels centres educatius, són millorar la convivència en el centre educatiu, afavorir el desenvolupament integral de l'alumnat, potenciar el treball socioeducatiu als centres educatius, i acompanyar la família en l'educació dels seus fills/es.

El projecte Phylé contempla mesures reparadores i alternatives davant les sancions i expulsions motivades per conductes que alterin la bona convivència en la comunitat educativa. Així, l'alumnat de l'Institut Baix-a-Mar que té un expedient disciplinari, té una alternativa a l'expulsió a casa: la compensació i reparació mitjançant la realització d'activitats en instal·lacions exteriors al centre. Aquestes activitats tenen la finalitat de fer reflexionar l'alumne/a que hagi comès fets incívics i d'implicar-ho a ell/a i a la seva família en la millora de la convivència al centre educatiu.
El conveni afecta els alumnes de qualsevol curs de l'etapa d'ESO que hagin estat objecte d'un expedient disciplinari que hagi comportat la suspensió del dret d'assistir al centre o a determinades classes.
L'Ajuntament, centres educatius i entitats de la ciutat faciliten l'accés de l'alumnat a les instal·lacions adients, on podran dur a terme activitats de servei i aprenentatge, i els educadors socials referents facilitaran a l'institut la informació necessària per a l'avaluació de l'alumne/a en aquestes activitats.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00