Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/09/2016

El programa Actua tots per tots, pioner a VNG, es replica a Barcelona

Des del mes de juliol, el programa funciona també al districte de Gràcia  Des del mes de juliol, el programa funciona també al districte de Gràcia

El programa, pioner a Vilanova i la Geltrú, dóna suport a la vida autònoma per a persones amb trastorn mental

Vilanova i la Geltrú compta des de fa juliol de 2014 amb un programa de suport a la vida autònoma per a persones amb trastorn mental que contempla l'atenció al propi domicili. És un programa innovador perquè incorpora la participació de persones amb malaltia mental com a voluntàries.
El programa “Actua tots per tots” impulsat per ATRA Associació, una de les entitats membres de la Mesa d'Entitats Socials de VNG, s'acaba de posar en marxa a Barcelona, al districte de Gràcia, complint amb l'objectiu de replicar-lo en altres territoris.

Aquest programa comunitari de Suport a la Vida Autònoma per a persones amb diagnòstic de trastorn mental, fomenta la cooperació, el suport i l'ajuda mútua, potencia l'autonomia, l'apoderament, la millora de la qualitat de vida i la inclusió social de les persones amb trastorn mental i afavoreix el trencament de l'estigma.

Les persones beneficiàries, que tenen dificultats en la realització de les activitats de la vida diària, reben l'atenció d'un equip professional i dels voluntari/es del programa.
Entre els objectius, destaquen el de fomentar l'autonomia, la qualitat de vida i l'empoderament de les persones amb malaltia mental; potenciar el voluntariat inclusiu; la cooperació i la xarxa de suport entre les persones amb malaltia mental; la inclusió social i el treball contra l'estigma; el suport a les famílies; potenciar la rehabilitació i la inserció comunitària; el treball preventiu i la intervenció precoç per mantenir l'estabilitat de les persones beneficiàries; i recuperar la confiança de la persona amb malaltia mental per millorar la seva qualitat de vida.

Actua, tots per tots s'ha presentat aquest estiu al districte de Gràcia, concretament a l'espai Jove La Fontana a Barcelona. S'ha iniciat el treball de captació de persones interessades en participar com a voluntàries al programa, i des de fa 2 mesos ja s'atenen persones derivades des de diferents recursos de la xarxa de Salut mental de Gràcia.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00