Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/09/2016

Obert el període per recollir propostes per l’Assemblea Municipal Oberta

El regidor de Participació Ciutadana, Juan Luís Ruiz    El regidor de Participació Ciutadana, Juan Luís Ruiz

La quarta edició de l'AMO se celebrarà el 26 de novembre a l'auditori de Neàpolis

La quarta edició de l'Assemblea Municipal Oberta, AMO, se celebrarà el 26 de novembre de 2016, a les sis de la tarda a l'auditori de Neàpolis. L'AMO és un espai de participació ciutadana que permet a les entitats i als veïns i veïnes de Vilanova i la Geltrú presentar propostes de millora per la ciutat, debatre-les i finalment votar-les el dia de l'assemblea. El regidor de Participació Ciutadana, Juan Luís Ruiz, ha destacat la importància d'aquestes trobades com "espais de debat obert" i ha animat" la ciutadania i a les entitats a presentar propostes, "la voluntat és que es presentin el màxim de propostes possibles".

Prèviament a la celebració de l'Assemblea, des d'ahir està obert el termini de presentació de propostes ciutadanes que finalitzarà el dimecres 2 de novembre de 2016.

Presentació de propostes

El 4 de novembre es realitzarà el sorteig per establir l'ordre de presentació de les propostes presentades i del 7 al 24 de novembre, les persones interessades en participar com a públic assistent a l'AMO podran fer també la seva inscripció.

Junt amb el termini de presentació de propostes també s'obre el termini de candidatures ciutadanes per formar part de la comissió de seguiment de l'AMO que valora si les propostes presentades s'adeqüen al reglament. Les persones interessades poden presentar la seva candidatura a través del correu participacio@vilanova.cat

RESUM ASSEMBLEES ANTERIORS
Fins al moment s'han celebrat tres convocatòries de l'AMO i l'assemblea ha votat favorablement un total de 20 propostes ciutadanes que han passat a valorar-se dins l'Ajuntament. D'aquestes, fins al moment 7 han estat resoltes favorablement, 11 estan en fase de debat o pendents d'execució i 2 s'han desestimat.

Resum de propostes presentades a l'AMO


7 PROPOSTES RESOLTES FAVORABLEMENT
Alguns exemples de propostes que han estat resoltes favorablement són l'impuls del Consell de Medi Ambient, el reconeixement de la Turuta com a moneda local de la vila, la creació d'una petita zona de pícnic al parc de la torre d'enveja, noms republicans en el nomenclàtor de la ciutat com per exemple la Platja de la República, la millora de les mesures de seguretat vial adreçades a la infància especialment a la plaça de la Mediterrània, l'estudi de les afectacions de l'Eixample Nord o l'ampliació de la zona de dunes i reducció de l'aparcament a la Platja del Far. D'aquesta última proposta es va fer una primera intervenció i està previst fer un projecte de recuperació de la dunes.


11 PROPOSTES EN FASE DE DEBAT O PENDENTS D'EXECUCIÓ
Les propostes referents a que el Defensor de la ciutadania sigui escollit mitjançant votació directa o que s'engeguin nous mecanismes municipals de decisió ciutadà s'estan treballant en una comissió creada especialment per aquesta qüestió.

Altres propostes ciutadanes estan pendents de l'aprovació d'altres plans de ciutat. Per exemple, la remodelació de la zona verda situada entre el carrer Tetuan i Escolapis o la millora dels passos de vianants de la ciutat estan pendents de l'aprovació del Pla de Mobilitat de la Ciutat. La proposta de reforma del passeig del Carme entre la rambla Samà i la rambla de la Pau està pendent del desenvolupament del projecte de reurbanització de la façana marítima i la proposta de redacció d'un pla d'equipaments de la ciutat està pendent de la redacció del POUM.

La proposta de convocar una audiència pública sobre la problemàtica del ferrocarril s'està acabant de treballar amb la persona que la va presentar i les propostes d'adaptar el casal de dones, la creació d'una marca turística especialitzada en l'entorn medieval i la creació de places d'aparcament per a dones embarassades s'estan estudiant tècnicament.


2 PROPOSTES DESESTIMADES
La proposta de fer aparcaments de bicicletes vigilats i gratuïts es va valorar que era inviable econòmicament i la proposta d'obertura del pas sota via del carrer Àncora va ser desestimada per ADIF. Tot i això, l'Ajuntament segueix treballant en un pas alternatiu que no passi per l'estació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00