Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/11/2015

L'1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la SIDA

A Vilanova i la Geltrú es posarà una parada informativa, i es faran un any més les proves gratuïtes i confidencials de detecció precoç

La nostra ciutat se suma un any més als actes de commemoració del Dia Mundial de la Sida, que se celebra cada any l'1 de desembre.
Així, durant tot el dimarts, de 8 a 20 h, s'oferirà un any més el "Surt de dubtes", la prova ràpida de detecció del VIH, que s'ofereix de manera gratuïta i confidencial. Les persones que hi estiguin interessades es poden dirigir a l'ASSIR (Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) del CAP Jaume I, i també s'oferirà fer aquesta prova a la Universitat Politècnica de la ciutat. A l'EPSEVG l'horari serà de 12 a 16 h.

El Dia de la Sida també comptarà amb un punt de salut amb material informatiu i de prevenció, ubicat a la rambla Principal, a la cantonada amb el carrer de Manuel Marquès, de 12 a 20 h.

A banda, les biblioteques municipals Joan Oliva i Armand Cardona, així com el bibliomercat del Mercat de Mar, acolliran del 30 de novembre fins al 5 de desembre una exposició del fons documental que tenen sobre el VIH. Les biblioteques han editat per a l'ocasió una guia de recursos que recull tots els enllaços i documents físics on es pot trobar informació sobre la SIDA. Podeu consultar la guia aquí

A més d'aquests actes, durant tot l'any la regidoria de Salut organitza tallers sobre sexualitat i afectivitat per l'alumnat del cicle superior d'educació primària i des de 2n d' ESO fins a batxillerat i cicles formatius. Cada curs escolar es fan aproximadament 75 tallers, arribant a la totalitat de centres educatius de la ciutat. A més, l'Oficina Jove, disposa d'una assessoria sobre sexualitat i afectivitat per resoldre dubtes relacionades amb aquest tema.

En motiu del Dia Mundial de la SIDA, que se celebra per 28è any consecutiu a tot el món, s'ha elaborat aquest manifest conjunt, sota el lema d'enguany: "Accelerant per posar la SIDA a zero".

L'objectiu d'aquesta efemèride és conscienciar la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH, amb la finalitat d'aconseguir els objectius proposats per les Nacions Unides: d'una banda, assolir la fi de l'epidèmia de sida l'any 2030 –zero infeccions pel VIH, zero morts relacionades amb la sida, zero casos d'estigmatització i discriminació– i, de l'altra, aconseguir, per a l'any 2020, l'anomenat "objectiu 90-90-90": augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d'aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.

A Catalunya es treballa en la importància de la prevenció, i promovent la detecció precoç per tal que les persones amb VIH ho sàpiguen al més aviat possible i poder disminuir el retard diagnòstic, millorant així el pronòstic de la persona infectada i evitant noves infeccions. Es pretén afavorir el bon compliment terapèutic, i impulsar noves estratègies de recerca i innovació, tot garantint les llibertats i els drets de les persones.

El telèfon de la lluita contra la Sida és el 900 21 22 22.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00