Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/11/2011

Continuen els actes amb motiu del centenari de la mort de Joan Oliva al Balaguer

La mainada podrà conèixer qui era Joan Oliva amb el conte 'Peixets que mengen llibres' La mainada podrà conèixer qui era Joan Oliva amb el conte 'Peixets que mengen llibres'

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer commemora enguany el centenari de la mort del bibliotecari Joan Oliva i Milà (1858-1911)

La commemoració vol recordar la feina realitzada per Joan Oliva, considerat el primer bibliotecari modern del segle XIX català, i és per aquest motiu que s'han organitzat un conjunt d'activitats per tal de donar a conèixer la seva vida i el seu treball.

De les activitats que s'han organitzat, destaca l'exposició temporal Joan Oliva i Milà: erudit i fidel bibliotecari que es pot visitar fins al 8 de gener de 2012.

El dissabte 5 de novembre, a les 11 h, l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha organitzat per als seu socis i sòcies una visita comentada a aquesta exposició a càrrec de Montserrat Comas, directora de la Biblioteca.

I el diumenge 6 de novembre, a les 12 h, al Museu Balaguer els més petits podran conèixer qui era Joan Oliva a partir del conte Peixets que mengen llibres. Míriam Albà, bibliotecària de la Biblioteca Balaguer, és l'autora d'aquest conte escrit especialment per a l'ocasió. L'explicació anirà a càrrec de Mar Sánchez, tècnica del Servei Educatiu de la mateixa institució. S'han previst dues sessions més, una tindrà lloc a la Biblioteca Joan Oliva el dissabte 12 de novembre a les 12 h, i una altra a la Biblioteca Armand Cardona el divendres 18 de novembre a les 18 h.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00