Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/07/2013

Lectures d'estiu a les biblioteques municipals

Lectures d'estiu   Lectures d'estiu

Aquests equipaments ofereixen una selecció de llibres, pel·lícules i música per facilitar la tria als usuaris

Amb l'arribada de l'estiu, i per a la majoria de les vacances, les biblioteques de Vilanova i la Geltrú ofereixen tota una sèrie de recursos especialment indicats per gaudir d'aquest temps d'oci: novel·les, còmics, música, pel·lícules, guies de viatge, literatura de viatges, revistes... i moltes coses més.

Per tal d'afavorir la tria d'aquella lectura que ens ha d'acompanyar durant estiu, les biblioteques ofereixen una selecció amb els documents més prestats al llarg del darrer semestre. Victus, la darrera obra d'Albert Sánchez Piñol, encapçala la llista de les novel·les més prestades, seguida d'El tiempo entre costuras i Misión Olvido, totes dues de María Dueñas.

Els llibres de la saga d'Els jocs de la fam de Suzanne Collins ocupen el primer i segon lloc en la llista de les novel·les juvenils més prestades, mentre que en tercera posició del podi hi ha Quantic love de Sònia Fernàndez-Vidal.

Pel que fa als còmics, els més sol·licitats són, per aquest ordre, Death Note, de Tsugumi Ohba, 20th Century Boys, de Naoki Urawasa, i The Gentlemen Alliance, d'Arina Tanemura.

Les sèries predominen en el rànquing dels audiovisuals més prestats. Així, la primera temporada de Perdidos ocupa la segona posició de la llista, mentre que la tercera és per a Juego de tronos. La pel·lícula francesa Intocable, però, és l'audiovisual més prestat de tots.

Finalment, pel que fa als CD més prestats a les biblioteques hi ha 11 de novembre de Sílvia Pérez Cruz; Jazz on film...film noir, i Esprit d'Arménie d'Hespèrion XXI.

Per completar aquesta selecció a les biblioteques municipals de VNG també es poden trobar les principals novetats aparegudes darrerament: La isla de las mil fuentes de Sarah Lark, Atada a ti de Sylvia Day, Vivir de noche de Dennis Lehane, Peores maneras de morir de Fco. González Ledesma, La mujer a 1000º de Hallgrímur Helgason o El cielo en un infierno cabe de Cristina López Barrio. Així com novetats en DVD com Django desencadenado, La noche más oscura, Blancanieves, Argo o la segona temporada de Juego de tronos.

El 'rànquing dels documents més prestats' entre els mesos de gener i juny de 2013 es pot consultar en el següent enllaç:

- Els més prestats... a les Biblioteques de VNG

Relacionat amb això, el catàleg de les biblioteques, l'Aladí, ha incorporat recentment la possibilitat de compartir els títols del catàleg a les xarxes socials. D'aquesta forma els usuaris podem fer arribar als seus contactes a la web social aquells llibres, pel·lícules, cds... que més els hi agraden i els interessen, fent de l'experiència cultural una experiència més social. Per fer-ho, només cal clicar el botó de "Compartir" que es troba a la fitxa de cada document del catàleg.

Per finalitzar recordar que a tota aquest oferta s'ha d'afegir els serveis que ofereix el BiblioMercat, el servei de les biblioteques al Mercat de Mar, que durant tots els divendres del mes de juliol té a disposició dels més menuts el seu 'Racó infantil' i l'hora del conte especial d'estiu.

- Un estiu de novel·les
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00