Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/11/2016

Reunió del grup de treball de planificació educativa del Consell Escolar Municipal

El Consell Municipal Escolar El Consell Municipal Escolar

La reducció de ràtios i la preservació del model d'escola inclusiva esdevenen prioritats

 Dimecres es va reunir de nou el Grup de Treball de Planificació Educativa de VNG, constituït des del curs passat amb l'objectiu de continuar treballant en les propostes relacionades amb el futur educatiu. Els principals reptes que condicionen el futur de forma directa són la baixada de natalitat i el gruix d'alumnat que ha d'accedir a l'ESO.

El grup va proposar, entre altres temes, el treball i debat de diversos aspectes relacionats amb el procés de preinscripció. D'una banda, l'estudi del model de zonificació, atès el compromís de revisió adquirit cada tres anys, per tal d'avaluar la millor opció. I, d'altra banda, la proposta de posar a debat els criteris d'admissió emprats actualment durant el procés de preinscripció.

El Grup de Treball es constitueix en el si del Consell Escolar Municipal (CEM) i està format per membres d'aquest i direccions dels centres educatius de la vila. El Grup planteja un debat constructiu per tal d'arribar de forma participada i consensuada, a propostes que més endavant (es preveu cap al mes de gener) s'hauran de validar i aprovar pel Ple del CEM a fi i efecte de trametre, si així s'acorda, les conclusions al Departament d'Ensenyament.

El regidor d'Educació, Joan Martorell, va voler deixar palès que és una prioritat mantenir i insistir en una reducció de ràtios que, entre d'altres es traduiria en beneficis qualitatius en l'atenció a les aules. Així mateix, durant la sessió es va posar sobre la taula el model d'escola inclusiva a la ciutat i la necessitat de dotar de recursos als docents i als centres, assegurant i facilitant les eines per una atenció real a la diversitat i la igualtat d'oportunitats entre tot l'alumnat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00