Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/12/2015

L'alcaldessa de VNG i els alcaldes d'Igualada i el Vendrell s'incorporen a la Fundació Pro Penedès

L'acte ha reunit representants dels sectors públic, privat i associatiu del Penedès       L'acte ha reunit representants dels sectors públic, privat i associatiu del Penedès

En un acte institucional, els alcaldes han fet pinya per la vegueria. També s'ha presentat el Pla Estratègic del Penedès i un pla per fer més competitius els polígons industrials

La Fundació Pro Penedès ha aprofitat la celebració del seu 25è aniversari per ampliar la representació de l'àmbit Penedès en el seu patronat. Així, avui s'han incorporat com a patrons de l'entitat l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells. La incorporació dels nous patrons s'entén com el compromís d'actuar conjuntament en el desenvolupament del territori mitjançant la fundació.

L'acte d'adhesió ha tingut lloc en un espai emblemàtic, el castell de Sant Martí Sarroca, on es va fundar el 1977 l'Institut d'Estudis Penedesencs i on fa onze anys va tenir lloc també un pacte d'alcaldies i consells comarcals del Penedès. En aquest entorn l'acte d'avui ha visualitzat el compromís de les quatre comarques de fer pinya per assolir el reconeixement de la Vegueria Penedès, i també de desenvolupar estratègies conjuntes per al desenvolupament del territori.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha manifestat el compromís de treballar des de tots els àmbits possibles per obtenir la vegueria. "Les quatre comarques juntes tenim molt a dir al conjunt del país", ha expressat, alhora que ha afirmat que "el dia a dia demostra que existeix complementarietat entre les comarques". Per a l'alcaldessa, Vilanova i la Geltrú pot aportar al conjunt del Penedès valors estratègics com són el port, la universitat, la tradició industrial o el potencial turístic i comercial.

Pla Estratègic i Pla de dinamització dels polígons

En el marc de l'acte, s'han presentat dos documents que concreten el treball conjunt de les comarques penedesenques. D'una banda, el Pla Estratègic del Penedès, que estableix el full de ruta per orientar el desenvolupament del territori, l'economia i la cohesió social del Penedès per les properes dècades. De l'altra, el Pla per la dinamització dels polígons d'activitat econòmica, d'acció més immediata, amb l'objectiu de millorar-ne la competitivitat respecte d'altres territoris del país.

El Pla Estratègic, que inclou un calendari de desenvolupament fins al 2020, té en compte els valors i singularitats de cada comarca. Entre d'altres, preveu definir un model d'infraestructures i transports, fomentar una indústria de qualitat, impulsar iniciatives turístiques que vertebrin el Penedès, potenciar la capacitat de la societat civil per desenvolupar activitats culturals que reforcin la identitat territorial, o també fomentar la igualtat d'oportunitats en àmbits clau del benestar, com són el treball, l'educació, l'habitatge o la salut.

Pel que fa al pla de dinamització dels polígons, les accions previstes pretenen retenir les empreses existents i atraure'n de noves. El pla preveu crear de forma immediata un grup de treball intercomarcal per generar propostes en els àmbits d'energia, Internet, mobilitat i formació dual, considerats factors clau de competitivitat. La idea és comptar amb un pla d'acció concret el juliol de 2016.

L'acte ha comptat amb l'assistència d'una àmplia representació d'ajuntaments i consells comarcals de les quatre comarques, així com d'entitats socials, culturals i econòmiques del territori. Un quartet de la Jove Orquestra Simfònica Penedès-Garraf i Anoia hi ha ofert un tast musical.

 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00