Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/05/2015

La Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú ja pensa en una segona edició

El restaurant Mas Roquer va acollir 200 comensals que van degustar una dotzena de propostes gastronòmiques vilanovines

El restaurant Mas Roquer del Càmping Vilanova Park va viure divendres una molt reeixida primera edició de la Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú. El sopar va reunir el bo i millor dels fogons locals a més d'una selecció de vins amb un marcat accent vilanoví. Des de feia dies que les 200 entrades disponibles s'havien exhaurit.

El president de Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, el vilanoví Xavier Mestres, va obrir la Nit insistint en que "cal que ens ho creguem més. Tenim uns productes extraordinaris i uns cuiners i cuineres amb un gran coneixement i una gran inspiració."

En aquesta primera edició de la Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú, que va estar presentada pel periodista vilanoví, Gerard Romero, hi van participar els establiments Genil (patates braves), Caserco (xató), El Dinou (trinxat d'espigalls), el Bar del Mercat del Centre (bull de tonyina), Marina Can Coll (sopa blanca), Marejol (sípia a la bruta i gelat de Gamba de Vilanova amb la recepta de Gelats Llorens) i La Cucanya (suquet de gamba de Vilanova). També es van oferir cargols punxencs de la Confraria de Pescadors servits pel restaurant Marejol, el Mig-mig de Gelats Llorens, pans de l'Espiga d'Or, cafès de Vilanova Cafès i gintònics de Destilerías MG. Els gintònics es van acompanyar d'unes patates de xurrer de Cal Trifón amb xocolata de Cal Blanch. Les postres les van protagonitzar unes lioneses de crema i uns currotacos d'Antoni Garcia Llorens, més conegut com a Noni,

Precisament aquest va esdevenir un dels moments més emotius del vespre, quan Antoni Llorens va recollir un premi de reconeixement a la seva trajectòria de mans del president del Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, Jaume Martí, després que el periodista, Ramon Francàs, fes una sentida glossa del personatge.

Menció apart i destacada també mereixen els vins que es van servir al llarg de la nit, tots ells amb accent vilanoví. Van omplir les copes els xarel·los Arç Blanc 2013, del Celler Arç Blanc, impulsat pels vilanovins Pau Marsé, Aleix Jiménez i Jaume Amell; l'Ulivel·la de Celler Masia la Roqua del vilanoví Jot Camps, i el Calcari de Parés Baltà, celler que té com a enòloga la vilanovina Marta Casas. Els vins negres que portaven el segell de l'enòleg vilanoví Oriol Guevara: el cabernet sauvignon, amb un toc d'ull de llebre, Sant Joannes 2009, del celler Sant Joannes (DO Penedès), i el merlot i cabernet sauvignon Coma de Vaixell 2013 d'Hugas de Batlle (DO Empordà). Els caves van ser el Brut Nature de Parés Baltà i el "Vilanova i la Geltrú" del Celler de Viticultors de Vilanova. També l'oli d'olives arbequines que es va servir era del Celler que presideix el vilanoví Pere Albà. Amb la presència de diversos dels enòlegs protagonistes, va fer la presentació del celler del sopar el sommelier Òscar Villagarcia, de Temps de Vi.

També cal fer esment del fet que totes les taules de la Nit de la Gastronomia van estar personalitzades per establiments associats a Viu Comerç. Cada taula tenia un centre diferent i cadascuna d'elles tenia regals per als assistents. També va haver-hi un sorteig amb més d'una cinquantena de regals que van aportar botigues de Viu Comerç, però també de Node Garraf, Vilanova Cafès, el Celler de Viticultors, Estació Nàutica, ADEPG i els restaurants participants, entre d'altres

La Nit de la Gastronomia té voluntat de continuïtat i ja s'està pensant en una segona edició per a 2016. Des del Gremi d'Hostaleria s'entén que encara queda molta oferta per mostrar i que aquest es un bon aparador, donat l'èxit aclaparador d'aquesta primera edició. La Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú ha estat organitzada pel Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú amb la col·laboració de nombroses entitats, associacions i administracions com l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Menja't Vilanova, l'Estació Nàutica, la Confraria de Pescadors de Vilanova, l'Associació de Paradistes del Mercat del Centre, l'Associació de Productors d'Espigalls del Garraf, Viu Comerç, l'agència Node Garraf, el Celler de Viticultors de Vilanova, La Daurada Beach Club. el restaurant Mas Roquer del Càmping Vilanova Park, la floristeria La Caputxeta Verda i Temps de Vi. 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00