Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/06/2015

Campanya per reciclar correctament els medicaments i els seus envasos

Es demana a la ciutadania que els medicaments caducats o que ja no es fan servir es portin a la farmàcia en comptes de a la deixalleria municipal

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú se suma a les accions que està duent a terme l'Agència Catalana de Residus, en el marc de la campanya perquereciclem.cat

L'objectiu general d'aquesta campanya és incentivar el reciclatge entra la ciutadania que encara no realitza el procés de separació dels diferents residus, pel motiu que sigui. La campanya, a nivell de tot el país, realitza un seguit d'accions de proximitat que reforcen la idea, entre la població, de la necessitat d'augmentar la recollida selectiva de les diferents fraccions.

Una d'aquestes fraccions són els medicaments i els seus envasos. La seva gestió s'està duent a terme, des de fa temps, a través de les farmàcies, en el marc del Sistema Integrat de Gestió (SIGRE). Aquest sistema afavoreix el fet de disposar d'un punt de recollida de proximitat i, alhora, finança completament el servei, de manera que s'encarrega tant de les despeses de la recollida i transport, com del tractament d'aquesta fracció.

Fins a dia d'avui, a Vilanova i la Geltrú, tant la Deixalleria Punt Net com la deixalleria mòbil han acceptat aquest tipus de residus a la seves instal·lacions. Un fet que obliga al servei municipal a fer-se càrrec de la gestió i del cost que representa.

Per aquest motiu, i aprofitant el marc de la campanya institucional, es demana a la ciutadania que la propera vegada que tinguin medicaments per llençar els portin a la farmàcia més propera, en comptes del Punt Net o la deixalleria mòbil. Per tal de fomentar aquest canvi d'hàbits es repartiran tríptics informatius i cartells entre els usuaris del servei municipal.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00