Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/01/2016

Arriben els Tres Tombs 2016, que recuperen el correfoc

Diumenge l'historiador Albert Tubau va fer el pregó dels Tres Tombs    Diumenge l'historiador Albert Tubau va fer el pregó dels Tres Tombs

La presentació de l'Associació Casa de la Festa i la cercavila infantil, preludi de la celebració dels Tres Tombs diumenge, dia de Sant Antoni

Vilanova i la Geltrú celebra els actes principals de la seva festa major d'hivern coincidint amb el dia de Sant Antoni Abat, que enguany cau en diumenge. Els tradicionals Tres Tombs ompliran la ciutat de cavalls, carros i carruatges al migdia, però el programa d'actes es va iniciar el cap de setmana, amb el pregó i el trasllat de la bandera, i inclou altres actes significatius aquest cap de setmana.

Aquest divendres es presenta l'Associació Casa de la Festa de Vilanova i la Geltrú. Sota el títol "Els Josepets, de Festa" s'obrirà al públic l'església dels Josepets, a les 7 de la tarda, en un acte en el que intervindran l'historiador Albert Tubau, l'arquitecte Òscar Valverde, i el president de l'Associació Casa de la Festa, David Grau, a més de la regidora de Cultura Teresa Llorens, i l'alcaldessa Neus Lloveras.
L'acte, que acabarà amb un pilar dels Bordegassos de Vilanova i una exhibició de banderers de diverses entitats carnavalesques de la ciutat, servirà per presentar l'exposició "Les 5 festes de Vilanova: els Tres Tombs, el Carnaval, les festes de Sant Pere, la Festa Major, i el Corpus i la festa major de la Geltrú", organitzada per l'associació dels Tres Tombs, la FAC, el Pòsit de Pescadors, els Pabordes de Festa Major i l'AV de la Geltrú.
Tot plegat ha de servir per presentar a la ciutadania el projecte de la Casa de la Festa, que té com a objectiu crear un espai d'exposició, emmagatzematge i conservació dels elements festius relacionats amb les festes popular locals.

Dissabte al migdia, després del llançament dels 12 morterets, començarà la cercavila infantil de Sant Antoni, organitzada per l'Agrupació de balls Populars, amb sortida a la plaça de Sant Antoni i arribada a la plaça de les Neus, tot fent una passada per la plaça de la Vila.
A les 6 de la tarda se celebra un dels actes recuperats d'aquesta festa: el correfoc de Sant Antoni, en el que participaran tots els balls de foc de la nostra ciutat. la plantada del bestiari es farà a la plaça de Sant Antoni a dos quarts de 6.

I diumenge és el dia clau, Sant Antoni Abat. El dia comença de bon matí, amb l'esmorzar d'escalfament a la Masia d'en Frederic, seu de l'Associació dels Tres Tombs. A les 10, toc de crida a ofici, i arriada de bandera i anada a ofici des del carrer de Manuel de Cabanyes, 32. L'ofici solemne començarà a dos quarts d'onze, i a les 12 està prevista la benedicció de cavalleries, carros i carruatges a la plaça de Sant Antoni. Tot seguit, s'inicia el recorregut dels Tres Tombs pels carrers de la ciutat, que acabarà a les 2 del migdia amb el lliurament de premis i trofeus a la rambla Principal.

Podeu consultar tot el programa d'actes complet en aquest enllaç.

Si voleu participar al Concurs Fotogràfic dels Tres Tombs, podeu consultar les bases aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00