Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/04/2015

El termini per demanar un hort urbà ecològic finalitza la setmana vinent

      Ubicació de les parcel·les Ubicació de les parcel·les

Un cop acabat el període establert s'obrirà una borsa de sol·licituds

La setmana vinent finalitza el termini per presentar les sol·licituds perquè persones a títol individual i entitats locals sense ànim de lucre puguin demanar una de les parcel·les que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú destina a hort urbà ecològic.

Un cop passat el termini, el 27 d'abril, quedarà oberta tot l'any una borsa de peticions per anar atenent les peticions a mida que les parcel·les vagin quedant lliures.

A nivell individual, les persones que vulguin disposar d'un dels horts urbans ecològics han de saber que, actualment, hi ha una vintena de parcel·les que han quedat lliures d'hortalans. Aquests horts es troben a l'avinguda Rocacrespa. Tenen unes dimensions aproximades d'uns 25 m2 i disposen de reg amb aigua provinent del Pantà de Foix. L'equipament té un punt per al compostatge i una petita caseta per els estris. Els nous parcel·listes rebran formació en agricultura ecològica des del CRIA per tal de conrear la terra seguint criteris ecològics (lliures de pesticides, adobs químics ... )

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú també recorda que les entitats locals sense ànim de lucre poden sol·licitar la cessió temporal de parcel·les per destinar-les a horts i/o espais agrícoles. La convocatòria ofereix més de 15.000 m2 de terreny, distribuït en 5 grans parcel·les, a partir de 600 m2. Aquestes estan ubicades al carrer de la Masia en Cabanyes, al carrer de la Falç, carrer de Sarrià, carrer de Tiràs i a l'avinguda dels Sis Camins.

Tota la informació sobre la Xarxa d'horts la trobareu en aquest enllaç
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00