Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/09/2014

Una seixantena de joves es formen a través dels nous Programes de Formació i Inserció

Aquests cursos, que substitueixen els PQPI-PTT’s, pretenen el retorn al sistema educatiu dels joves

Una seixantena de joves d'entre 16 i 21 anys han iniciat els cursos formatius dels nous Programes de Formació i Inserció del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Aquests cursos, desenvolupats per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, substitueixen els anteriors Programes de Qualificació Inicial (PQPI-PTT) que han quedat obsolets a causa dels canvis que proposa la LOMCE.

Malgrat els canvis de la nova llei, l'administració catalana ha continuat apostant per la formació ocupacional dels joves que han finalitzat l'educació secundària obligatòria sense obtenir el títol de GESO, juntament amb els municipis com és el cas de la capital del Garraf. A la nostra ciutat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona continua l'oferta formativa de les quatre especialitats de la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT):

A la seu de l'IMET
*Auxiliar de muntatges i d'instal·lacions elèctriques, d'aigua i gas
*Auxiliar de muntatge i manteniment d'equips informàtics

A la seu de l'EMAID
*Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques
*Auxiliar de vendes, comerç i atenció al públic

L'objectiu d'aquests cursos formatius és permetre els joves retornar al sistema educatiu per tal de proseguir els estudis de formació professional o bé facilitar-los l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball amb més opcions.
A banda, aquest curs també s'ha posat en marxa el nou PFI Adaptat per a discapacitats intel·lectuals, finançat íntegrament amb fons municipals.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00