Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/10/2014

La companyia Folks Teatre fa una aposta innovadora per narrar els fets de 1714

'Aprendre pel sac', una versió innovadora dels fets de 1714  'Aprendre pel sac', una versió innovadora dels fets de 1714

L'espectacle, en el marc dels actes del Tricentenari a Vilanova i la Geltrú, es representa demà divendres i dissabte

La companyia vilanovina Folks Teatre és una de les entitats i col·lectius de la ciutat que col·laboren en la confecció d'un programa d'actes per commemorar el Tricentenari a Vilanova i la Geltrú. El grup de teatre ha creat per a l'ocasió "Aprendre pel sac" un espectacle de carrer, que tindrà lloc al voltant del castell de la Geltrú, en una aposta artística innovadora per narrar els fets de 1714 a la ciutat.

L'obra se situa el públic en el període de la Guerra de Successió, en què el Consell local i el batlle de Vilanova de Cubelles van decidir col·laborar amb tant amb el bàndol borbònic com amb l'austracista per intentar salvar la vida. L'abril de 1714, però, la ciutat es va tancar rere les muralles i va resistir fins a l'ocupació borbònica del 25 de maig, que va anar seguida d'un saqueig molt violent, recollit pels historiadors com un dels períodes més sagnants de la història de la ciutat.

En aquest context es desencadena la història dels protagonistes, un firaire pobre errant, que es topa amb una donzella que el repta a seduir-la amb les seves històries. El clima de guerra, violència, desolació, hipocresia, mentides i populisme condueix el públic a la reflexió sobre el món que ens envolta.

"Aprendre pel sac" es representarà demà divendres en doble sessió, a les 20 i les 22 h, i dissabte en una d'única a les 20 h, al castell de la Geltrú. L'aforament és limitat a 60 persones. 

Els actes del Tricentenari a Vilanova i la Geltrú pretenen commorar uns esdeveniments que són cabdals per entendre la història moderna de Catalunya, ja que encara avui se'n viuen notables conseqüències. Així mateix, volen analitzar el context actual i oferir espais de reflexió sobre el futur del país, d'una manera integradora i crítica. 

Podeu consultar la informació sobre el Tricentenari a Vilanova i la Geltrú aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00