Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/05/2013

Satisfacció del Govern municipal per la posada en marxa del Servei d'Intermediació en Deutes d'Habitatge (SIDH)

El nou servei ja s'ha posat en marxa aquesta setmana     El nou servei ja s'ha posat en marxa aquesta setmana

Paral·lelament s'està treballant amb entitats financeres que podrien cedir habitatges a la ciutat per a lloguer social

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha parlat de la posada en marxa a la nostra ciutat del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge que ahir es va presentar al Saló de Plens de l'Ajuntament. Aquest servei, impulsat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat, el Consell Comarcal i el propi Ajuntament de VNG és, en paraules de l'alcaldessa de la ciutat, "un servei fruit de la bona col·laboració entre institucions, un servei de proximitat i sobretot un servei de prevenció que cal que l'utilitzin les persones quan preveuen que poden tenir problemes en el pagament de la hipoteca o el lloguer del seu habitatge habitual".

Sobre el SIDH el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet ha assenyalat que aquesta mateixa setmana "ja es posa en marxa aquest servei que estarà ubicat a les dependències de Serveis Socials de l'Ajuntament de VNG". Per al regidor d'Habitatge és un pas important poder disposar de "set hores d'atenció al públic d'una advocada i de tres hores més de treball intern per poder atendre els casos que arribin derivats des de l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament". A més, el servei es complementa amb una aportació econòmica anual de 8.000 euros per tasques de gestió interna. Segons el regidor Giribet "el principal avantatge és que les persones ja no hauran d'anar a Barcelona i podran rebre un assessorament i atenció més directe i eficient davant aquesta problemàtica".

D'altra banda, el regidor Joan Giribet ha anunciat que "s'està treballant amb entitats financeres de la ciutat amb l'objectiu de signar convenis per a que les entitats cedeixin a l'Ajuntament pisos per a lloguer social". De moment s'està treballant per tenir quatre habitatges amb opció d'arribar fins a 20 habitatges per a lloguer social. En aquest sentit, el regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de VNG ha explicat també que demà dimecres es reunirà la Comissió municipal de prevenció i actuació davant dels desnonaments per seguir avançant "en la línia de redreçar el tema de l'habitatge que és dels que més preocupen a la ciutadania". Sobre aquesta qüestió Neus Lloveras ha afegit que "s'han fet molts esforços i aquests convenis són un pas molt important".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00