Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/06/2016

Un any a la Casa de la Vila

  Ajuntament de VNG  Ajuntament de VNG

Nota de premsa d'ERC

Ja fa més d'un any que els ciutadans de Vilanova i la Geltrú ens van donar el seu suport i confiança. Ha estat un any de molta feina, sempre al costat dels col•lectius, de les entitats, dels veïns i veïnes d'aquesta ciutat, amb moltes reunions amb tots ells. Un primer any en el què hem mantingut l'equilibri entre l'àmbit local i el nacional perquè entenem que la construcció de la República Catalana és una urgència social per donar resposta a les necessitats dels més vulnerables. Hem exercit una oposició exigent però, constructiva i propositiva.

Entenent la política com una tasca de servei a la ciutadania ens hem compromès a no bloquejar els temes de ciutat i a impulsar una nova manera de fer política, passant pàgina a vells hàbits que no ens aportaven res com a societat. A diferència, hem trobat un govern del PSC i CiU que no ha estat a l'alçada de les circumstàncies i només ha estat preocupat pels seus equilibris interns i a fer titulars per quedar bé davant de l'opinió pública. Uns bons exemples van ser el Pacte d'Emergències Socials que no va venir acompanyat per cap increment de partida pressupostària, i un altre, les diferents mocions que s'aproven al ple i que el govern ni en fa el seguiment ni en el compliment.

Des d'ERC hem ofert solucions i propostes al govern de forma constructiva per no bloquejar la ciutat però, els vells hàbits enquistats continuen en el dia a dia de la sociovergència municipal. Vam contribuir a aprovar les taxes i el pressupost amb la condició de treballar el desenvolupament del PAM, el cens dels pisos buits i l'auditoria del deute però, no hem vist un interès en el desenvolupament d'aquestes eines per millorar la gestió i l'organització del consistori municipal. Alhora, la manca de lideratge del govern del PSC i CiU obstaculitza els grans acords de ciutat entre tots els grups polítics.

Hem col•laborat fent front comú amb la resta de grups de l'oposició en diversos temes, des de la transparència municipal fins al suport a les entitats juvenils i culturals. Hem apostat perquè les trobades entre els grups polítics no siguin sols per tractar els temes de la gestió del dia a dia sinó que també cerquin el debat en la ciutat a mitjà i llarg termini. La ciutat continua demanant consensos en els grans temes que tots els grups portàvem en els nostres programes electorals. Si pensem en la ciutat, hem d'aconseguir posar-nos d'acord en aquests grans punts evitant partidismes i electoralismes. Continuem apostant pel diàleg i seguirem treballant pel grans consensos a favor de les persones, el bé comú i la justícia social.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00