Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/01/2015

El pregó de Miquel Altadill inicia els actes de Sant Antoni 2015

Els Tres Tombs se celebren dissabte, dia de Sant Antoni, patró de la festa major d'hivern de Vilanova

Aquest cap de setmana s'han iniciat les activitats de la Festa Major d'hivern a VNG. Diumenge es va dur a terme el pregó, al saló de plens de l'Ajuntament. La jornada es va iniciar amb una passada de balls i entremesos en honor a Sant Antoni Abat, amb la participació del Drac de Vilanova, Les Mulasses, els Gegants de Vilanova, el Ball de Cotonines i la Moixiganga de La Geltrú. La cercavila va sortir de la plaça de Sant Antoni i va recórrer diversos carrers del centre fins arribar a la plaça de la Vila, on els balls i entremesos van esperar la sortida de les autoritats.

Dins l'ajuntament, l'alcaldessa de la ciutat i la regidora de Cultura, amb l'acompanyament de la música dels Ministrers de la Vila Nova, rebien el pregoner, l'escriptor Miquel Altadill, que després de signar el llibre d'honor i rebre un regal institucional, va oferir un interessant i documentat pregó al Saló de Plens, ple de gom a gom.

El president de l'Associació dels Tres Tombs, Jaume Mercadé, va agrair aquest preludi de la festa i va convidar tothom a gaudir un any més de la festivitat de Sant Antoni.
Tot seguit, a les portes de l'ajuntament, es va fer una ballada de salutació a la Bandera de Sant Antoni Abat, a càrrec de ball de les Cotonines de Vilanova i la Geltrú, es va oferir una ballada conjunta de la resta de balls, i es va fer la sortida amb el carruatge d'autoritats cap a l'avinguda de Francesc Macià, la rambla Principal, la plaça de les Neus, el carrer de l'Aigua, la rambla de Salvador Samà i el carrer del Jardí, on es va fer el lliurament de la bandera al portant d'enguany, Lluís Amaré i Soler.

Podeu veure un ampli àlbum de fotografies de l'acte aquí

Els actes dels tres Tombs continuen la vigília de Sant Antoni, divendres a les 12 del migdia, a la plaça de Sant Antoni, amb el repicament de campanes i llançament dels 12 morterets d'inici de les Festes de Sant Antoni. Dissabte és el dia gran de la festa, amb la tradicional celebració dels concorreguts Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00