Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/05/2016

Haimes per la dignitat del poble Sahrauí, a la platja de Ribes Roges

L'acampada 2016 vol oferir una visió del conflicte amb ulls de dona

 Aquest dissabte i diumenge la platja de Ribes Roges acollirà una nova edició de Haimes per la dignitat del poble Sahrauí, una acampada reivindicativa i de suport a la celebració d'un referèndum d'autodeterminació com a solució a un conflicte que fa més de 40 anys que dura.

L'activitat començarà dissabte 21 al matí amb la plantada de haimes. A la tarda hi haurà una conversa sobre la situació del poble Sahrauí avui, amb la participació de Jadiyetu El Mohtar, responsable de relacions internacionals de la UNMS (Unión Nacional de Mujeres Saharauis), Ebbaba Hameida Hafed, periodista sahrauí i membre de Sahara Press League i una activista dels Territoris Ocupats. Al vespre hi haurà una vetllada amb música sahrauí, un sopar solidari i passi de la pel·lícula Raices i Clamor, d'Ebbaba Hameida Hafed.

L'acampada d'aquest d'any se centra en destacar el paper de les dones. L'organització de l'activitat, l'ONG Sàhara Acció Solidària, creu que les dones sahrauís han jugat i segueixen jugant un important paper al llarg de la història del poble Sahrauí. Les que viuen exiliades des de fa més de 40 anys als camps de refugiats, i que amb el seu esforç han creat un sistema educatiu i sanitari allà on res creix, les que dia a dia resisteixen pacíficament l'ocupació marroquí, patint persecució, tortura i violació, les que des la diàspora treballen políticament perquè no s'oblidi la seva causa, a les joves que han pres el relleu en la lluita d'alliberament del poble Sahrauí.

L'acampada solidària seguirà diumenge, , a partir de les 10 h, amb una xocolatada, jocs i tallers. També es treballarà en un cercle musical amb Solmat Musica Training Lab i es podrà veure una exhibició dels Falcons de Vilanova i la Geltrú. Per acabar, es farà la lectura del manifest “Haimes per la dignitat del poble Sahrauí”.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00