Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/12/2010

S'inaugura la nova botiga d'Intermón-Oxfam

La botiga d'Intermón-Oxfam està instal·lada a l'edifici de l'Escola El Cim     La botiga d'Intermón-Oxfam està instal·lada a l'edifici de l'Escola El Cim

L'establiment de comerç just s'ha instal·lat a la plaça dels Cotxes. Vol convertir-se en un punt de trobada per sensibilitzar a la ciutadania

Aquesta tarda s'ha inaugurat de manera oficial la nova botiga de comerç just d'Intermón-Oxfam, que ha deixat el seu emplaçament al carrer de l'Havana, vuit anys després de la seva obertura, per instal·lar-se a la plaça dels Cotxes, més concretament l'edifici de l'Escola El Cim gràcies a la col·laboració de la Fundació del centre educatiu.

Aquest establiment, que respon a un nou model de botigues de comerç just, vol convertir-se en un punt de trobada per a difondre la solidaritat a Vilanova i la Geltrú i per mostrar la relació entre pobresa i injustícia. En aquest sentit, Maria Núria Plana, coordinadora del comitè d'Intermón-Oxfam a VNG, ha explicat que aquesta nova botiga pretén ser "un punt de trobada per explicar el nostre treball i les nostres inquietuds per aconseguir un món més just".

Ariane Arpa, directora General d'Intermón-Oxfam, ha agraït el suport de l'Ajuntament de VNG i de la Fundació El Cim i ha remarcat que a la vegada que ajuden als petits productors amb les venda dels seus productes "és important que les persones que vinguin a la botiga marxin amb una idea clara de la situació de pobresa en la que viuen milions de persones de tot el món i què poden fer per ajudar a canviar aquesta situació".

Per altra banda, Joan Ignasi Elena, alcalde de VNG, ha destacat la gran feina que dur a terme l'ONG, ja que "tots hauríem de tenir els mateixos drets i deures", pel que és molt important "seguir removent la consciència col·lectiva per aconseguir un món més just".

La proximitat del nou establiment al centre comercial i les seves majors dimensions permeten presentar una nova disposició dels productes i, a la vegada, trobar-los amb més facilitat. Així doncs, la ciutadania podrà trobar diversos tipus de productes relacionats amb alimentació, roba, artesania, bijuteria i cosmètica natural.

A més a més, la nova botiga de la ONG comptarà també amb una sala polivalent on es faran exposicions i diversos actes per tal de sensibilitzar a la ciutadania. 

inauguració botiga intermon
L'acte, que s'ha tancat amb l'encesa d'una espelma per celebrar el nou camí que s'inicia i amb una degustació de diversos productes de la botiga, ha comptat també amb la presència de Iolanda Sánchez, primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient; Francesc Mateu, director d'Intermón-Oxfam a Catalunya i Andorra; i Albert Soler, membre del patronat de la Fundació El Cim. 

Descarrega't la foto de portada

Descarrega't la foto
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00