Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/07/2016

Estudi de les racions als menjadors escolars

La regidora Gisela Vargas ha presentat l'estudi als mitjans de comunicació   La regidora Gisela Vargas ha presentat l'estudi als mitjans de comunicació

La Regidoria de Salut ha realitzat un exhaustiu estudi per valorar els racions alimentàries que se serveixen als menjadors de les escoles de VNG, i els patrons de creixement infantil

En el marc del projecte ECPAM, que acredita les Escoles Promotores de l'Alimentació Mediterrània, la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha elaborat un exhaustiu estudi per "anar un pas més enllà i mesurar el nivell de compliment dels compromisos adquirits per les escoles acreditades, per valorar si les racions s'ajusten als estàndards aconsellats, i per valorar els patrons de creixement dels nostres nens i nenes".

Així ho explicava a la premsa la regidora de Salut, Gisela Vargas, que ha presentat un estudi que "en general demostra que les escoles compleixen amb els menús que ens presenten per escrit i que són equilibrats nutricionalment, però sempre hi ha aspectes a millorar".

Després de pesar les racions servides, entre els aspectes que cal millorar segons les conclusions, destaca la baixa proporció de verdura i amanida servida en els àpats, en general. També hi ha desviacions pel que fa a la quantitat de llegum, de pasta i de carn servida en algunes franges d'edat, que sobrepassa els estàndards aconsellats.

És per això que s'ha detectat una necessitat de formació dels monitors de menjador i el personal de cuina de les escoles. "Les escoles s'han mostrat molt predisposades a millorar, i ja hem previst començar les accions de formació al mes de novembre", ha dit Gisela Vargas.

Dins la línia de la prevenció de la obesitat i el sobrepès en els infants, un dels problemes de la societat actual que mes preocupa les administracions actualment, l'exhaustiu estudi ha inclòs una valoració del pes i talla dels infants de Vilanova i la Geltrú. En general, es compleixen els estàndards, i es detecta un 25 per cent d'infants amb obesitat o sobrepès, amb una major incidència en les nenes.

La regidora de Salut ha explicat que es vol fer aquest estudi cada 4 anys, "per comprovar com evoluciona una qüestió que creiem que és important per la salut dels nostres nens i nenes".

Actualment hi ha 13 escoles de la ciutat acreditades dins el projecte ECPAM, el 76% de les que hi ha a VNG. A l'octubre es lliuraran les noves acreditacions, i des de la Regidoria de Salut es treballa perquè s'hi adhereixin més escoles.
ECPAM treballa en 3 tres vessants: els tallers formatius d'educació nutricional, la revisió dels menús escolars perquè siguin equilibrats nutricionalment, i el foment de les activitats extraescolars esportives, per garantir uns hàbits de vida saludables.

Podeu consultar l'estudi en aquest enllaç

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00