Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/05/2015

Divendres comença el festival de documentals musicals Docanrol

Les entrades i abonaments es venen al Cinema Bosc    Les entrades i abonaments es venen al Cinema Bosc

Docanrol projectarà quatre documentals els divendres de maig al Cinema Bosc, i organitza festes i concerts amb The American Interiors i Elisabet Raspall

Un any més, el festival Docanrol portarà a Vilanova i la Geltrú una selecció de grans documentals musicals dels darrers anys, a més d'un clàssic. Seran quatre títols, un cada divendres, del 8 al 29 de maig al Cinema Bosc.

La mostra s'obre aquest divendres amb "American Interior" (Dylan Groch i Gruff Rhys, 2014), on Gruff Rhys, líder de Super Furry Animals, camina sobre els passos d'un llunyà ancestre, l'explorador John Evans, que va abandonar Gales, el seu país, fa més de dos-cents anys per a buscar una tribu d'indis que parlaven galès. Després de la projecció, cap a les 23 h, el Bar Italia acollirà el debut internacional de la superbanda The American Interiors, el primer grup del món especialitzat en versions de les cançons del disc "American Interior" de Gruff Rhys, format per Pere Agramunt (La Brigada), Perico Massana (Pacosan), Joan Thelorious, Jordi Ferret (Línia Maginot) i David Charro (Mongoliday, Gentle Music Men).

Divendres 15 es podrà veure una aposta per la producció catalana "Un lloc on caure mort" (Miguel Ángel Blanca i Raúl Cuevas, 2015). El documental que Miguel Ángel Blanca, líder dels excèntrics Manos de Topo, va realitzar sobre la figura del líder del grup de punk-bronca Autodestrucció, i que parla sobre la dualitat entre allò públic i allò privat, la família i el punk, els gintònics i la cocaïna.

Divendres 22 és el torn de "Punk Syndrome" (Jukka Kärkkäinen i J-P Passi, 2012), un retrat sobre Pertti Kurikan Nimipäivät, un grup de punk finlandès format per quatre persones amb discapacitat.

Finalment, divendres 29 es podrà veure un clàssic: "On The Road With Duke Ellington" (Robert Drew, 1974). Un seguiment antològic que el documentalista americà Robert Drew va fer de Duke Ellington en gira, i que es debat entre el rockumental i l'exercici de cinema verité.

Docanrol projectarà els quatre documentals, i també celebrarà activitats paral·leles com festes i concerts al Bar Italia, amb The American Interiors o la pianista vilanovina Elisabet Raspall.

El preu de cada entrada és de 5 euros, i l'abonament pels 4 documentals en costa 15. Les entrades i els abonaments només es venen a la taquilla del Cinema Bosc. Els socis del CineClub Sala 1 tenen entrada lliure al Docanrol, i qui compri l'abonament del Docanrol podrà entrar gratuïtament a les pel·lícules de maig del Cineclub.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00