Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/01/2014

Vilanova i la Geltrú aconsegueix 1,5 milions d'euros del SOC per a polítiques actives d'ocupació

  Àula de formació de l'IMET     Àula de formació de l'IMET

Els diferents programes s'adrecen a persones en situació d'atur i en alguns casos a col·lectius amb un índex més alt d'atur com són els joves

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aconseguit 1,5 milions d'euros del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per desenvolupar polítiques actives d'ocupació durant el curs 2013-2014. Això suposarà que es pugui atendre a gairebé 2000 persones en situació d'atur, a través de diferents programes específics i més de 9.400 hores de formació. Aquest va ser un dels punts tractats en el darrer Consell Rector de l'IMET on també es va presentar el Pla de Xoc contra l'atur Juvenil que impulsa l'Ajuntament de VNG.

Quant als programes n'hi ha que són específicament per a joves en situació d'atur i d'altres que s'adrecen de forma genèrica a persones aturades. Pel que fa als joves, l'IMET ha obtingut recursos del SOC per realitzar el programa 'Joves per l'Ocupació' del qual se'n beneficiaran un total de 50 joves d'entre 16 i 25 anys que no hagin finalitzat l'ESO o, que tot i tenir el graduat de secundària (GESO) no vulguin continuar els estudis. Formen part d'aquest programa les accions formatives relatives a 'Auxiliar d'Estètica'; 'Operacions bàsiques de cuina' i 'Activitats auxiliars de comerç', amb un total de 860 hores de formació. També s'inclou en aquest àmbit els curs de 'Teleoperador/a' del programa 'Fem Ocupació per a Joves', del qual se'n beneficiaran 15 joves d'entre 18 i 30 anys que estiguin inscrits a l'atur i comptin amb GESO o Batxillerat.

Altres accions que també reben el suport econòmic del SOC són:

*Accions de formació d'oferta: se'n podran beneficiar 195 persones treballadores desocupades. Es realitzaran 5.370 hores de formació d'accions formatives com 'Activitats auxiliars de comerç'; 'Amarratge de port i monoboies'; 'Atenció sociosanitària a persones dependents' i 'Serveis de bar i cafetèria', entre d'altres.

*Projecte de formació en el sector aeronàutic: Hi participen un total de 102 alumnes que compten amb 2.883 hores de formació.

*Programa d'orientació i acompanyament a la inserció de persones amb discapacitat i/o malaltia mental: adreçat a 30 persones amb discapacitat intel·lectual o problemes de salut mental.

*Programa Treball amb suport: per a la inserció al mercat ordinari de treball de 16 persones amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de salut mental.

*Programa mixt Treball i Formació: adreçat a persones aturades a partir de 30 anys que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o subsidi. Hi podran accedir 26 persones.

*Programa de Treball i Formació per a persones aturades perceptores de la Renda Mínima d'Inserció.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00