Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/03/2014

El Defensor de la Ciutadania entra per registre la Memòria 2013 de l'oficina

Josep Ibars ha entrat per registre la memòria 2013 del Defensor de la Ciutadania Josep Ibars ha entrat per registre la memòria 2013 del Defensor de la Ciutadania

El Ple extraordinari del Defensor es farà el dia 7 d'abril a les cinc de la tarda

El Defensor de la Ciutadania, Josep Ibars, ha complert aquest matí amb el protocol d'entrar pel registre general de l'Ajuntament de VNG la Memòria 2013 de l'oficina. Aquest és el pas previ abans que se celebri el dia 7 d'abril el Ple extraordinari del Defensor, que es farà a les cinc de la tarda, abans del ple del mes d'abril.

Josep Ibars exposarà en aquest ple extraordinari les línies generals que recull la memòria de l'any passat. En total han estat 114 els expedients que s'han obert durant el 2013 entre queixes i consultes. Hi ha hagut 5 actuacions d'ofici i 4 recomanacions. El Defensor de la Ciutadania va atendre al llarg de l'exercici anterior fins a 135 visites.

Fent la comparativa entre el 2012 i el 2013, hi ha hagut un increment del 72% d'expedients oberts (el 2012 se'n van obrir un total de 66). En aquest punt, però, cal tenir en compte que Josep Ibars va ser nomenat el juny de 2012 i, per contra, les dades de 2013 van de gener a desembre. Per Josep Ibars, l'augment de visites respon a què “cada vegada la ciutadania coneix més el servei i s'adreça a nosaltres. Destacar també que en aquest darrer any també hem detectat una millora en la resposta des de l'administració a les queixes que es produeixen a l'oficina.”

La Memòria 2013 del Defensor de la Ciutadania inclou per primera vegada el seguiment de les propostes que es van fer en la primera Assemblea Municipal Oberta (AMO), tal i com ho marca la moció que va presentar la CUP sobre el seu funcionament, el 20 de maig de 2012.

D'altra banda, Josep Ibars va ser nomenat el febrer de 2013 vocal de la junta del Fòrum de Síndics i Síndiques i Defensors i Defensores Locals de Catalunya. En aquesta línia, el mateix dia 7 d'abril al matí, el Fòrum celebrarà la seva reunió mensual a Vilanova i la Geltrú i, a la tarda, acompanyarà el Defensor de la nostra ciutat al Ple extraordinari. La darrera vegada que la junta d'aquesta entitat es va reunir a la nostra ciutat va ser el 17 de setembre de l'any passat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00