Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/05/2016

L'Ajuntament i els gremis se sumen al projecte 'No puc esperar!'

La campnaya s'ha presentat al Saló de Plens de l'Ajuntament   La campnaya s'ha presentat al Saló de Plens de l'Ajuntament

La iniciativa millora la qualitat de vida de les persones que pateixin la malaltia de Crohn, colitis ulcerosa i altres patologies intestinals, facilitant-los l'accés als serveis

"Molta gent no coneix la sensació de desprotecció que pateixen els pacients de malalties inflamatòries intestinals, com el Crohn o la colitis ulcerosa, que veuen molt minvada la seva qualitat de vida perquè quan tenen brots necessiten anar molt sovint al lavabo". Així ho explicava el Dr. Albert Tomàs, cap de la unitat de l'aparell digestiu de l'Hospital Sant Camil, en l'acte de presentació de la campanya "No puc esperar!" al Saló de Plens de l'Ajuntament.

La regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, la definia com "un projecte de solidaritat. Amb un petit gest, que no té cap cost, facilitem la vida d'aquestes persones i contribuïm a fer una ciutat millor. La col·laboració públic-privada, que en aquest cas es produeix entre associació, institucions de salut, ajuntament i hotelers, restauradors i comerciants, també té molt sentit i és molt positiva en l'àmbit sanitari i de serveis socials, per millorar la vida dels nostres conciutadans".

L'acte ha servit perquè l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya), promotora de la campanya, lliurés els distintius als representants dels gremis que s'hi han adherit perquè els facin arribar als seus associats. A la nostra ciutat s'hi ha adherit el Gremi d'Hostaleria i Restauració, Viu Comerç i l'Associació de Comerç de Mar.
L'Ajuntament de VNG, per la seva banda, s'hi adhereix posant a disposició els serveis de tots els equipaments municipals.No puc esperar lliurament
El regidor adjunt de Promoció Econòmica, David Montes, ha volgut agrair els gremis, i ha explicat que cada establiment disposarà d'un distintiu de la campanya "No puc esperar!", i posaran facilitats als pacients que mostrin la targeta expedida per la unitat de l'aparell digestiu de l'Hospital Sant Camil.

Enric Bosch, president de l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya, explicava que "la iniciativa també ha de servir per divulgar aquest tipus de malalties. No volem que se'n faci un abús, sinó que és una necessitat d'aquests pacients. Per això les targetes les lliuren els facultatius: el metges acrediten la seriositat del projecte, i les targetes estan numerades".
No puc esperar targeta
Finalment, i en nom del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut, la seva coordinadora Núria Costa va recordar que entitats com ACCU Catalunya posen el pacient al centre del sistema, i pel Departament de Salut és prioritari fer escolta activa amb els pacients.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00