Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/02/2015

L'arpista vilanovina Esther Pinyol visita la Camerata Eduard Toldrà

Esther Pinyol s'ha fet un nom en el món de l'arpa     Esther Pinyol s'ha fet un nom en el món de l'arpa

El ribetà Xavier Pagès dirigeix diumenge un concert on la Camerata Eduard Toldrà estarà acompanyada per aquesta gran solista d'arpa

La Camerata Eduard Toldrà, resident a l'Auditori que porta el mateix nom, inaugura la temporada d'arts escèniques que va de febrer a juny amb un concert ple d'atractius creat pel ribetà Xavier Pagès-Corella, que ha escollit un concert de música per orquestra de corda amb solista d'arpa.
Serà la vilanovina Esther Pinyol qui mostrarà l'alt nivell tècnic assolit amb el seu instrument amb les danses per orquestra de corda i arpa de Debussy.

Xavier Pagès ha estudiat piano, composició i direcció d'orquestra a Barcelona i Viena amb Montserrat Almirall, Margarita Serrat, Salvador Pueyo, Albert Argudo, Reinhard Schwarz i Georg Mark. Ha col·laborat amb músics com Edmon Colomer, Joan Guinjoan, Salvador Mas, Josep Pons, i Antoni Ros Marbà. Ha estat guardonat en el 10è Concurs Internacional de Composició Musical Andrés Gaos, el 17è Concurs Internacional de Composició Musical Ciutat de Tarragona, el Concurs Internacional de Composició per a Cordes de la Orquestra de Corda d'Oare, i el Concurs Mirabent Magrans per a joves intèrprets, entre d'altres. Ha dirigit formacions com la Orquesta Ciudad de Granada, l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa, Orquesta Sinfónica Sinaloa de las Artes (Mèxic), Orquesta Filarmónica de Mendoza (Argentina), la Thüringen Philharmonie (Alemanya), Orchestre de Catalogne (França), la Camerata Eduard Toldrà, l'Orquestra Camerata XXI, la Giorquestra, l'Orquestra Camera Musicae i ha estat director titular de la Cobla Sant Jordi. Actualment és director del grup instrumental Sitges 94 de la Fundació Música Contemporània.

Podeu comprar les entrades per al concert, que es farà diumenge a les 19 h a l'Auditori Eduard Toldrà, a www.auditoritoldra.cat

Més informació:
http://www.camerataeduardtoldra.cat
http://www.xavierpages.com

El públic segueix augmentant
Quan tot just s'enceta la nova temporada, és hora de fer balanç. I és que la temporada octubre 2014 – gener 2015 de l'Auditori Eduard Toldrà i el Teatre Principal ha gaudit d'unes xifres molt positives.

Els espectacles dels dos equipaments han acollit un total de 7.176 espectadors. Tant l'Auditori com el teatre han gaudit novament d'un increment de públic en la programació, i compten amb una creixent fidelització del seu públic, fet que es tradueix en un augment d'uns 300 espectadors més respecte la temporada anterior, malgrat que la temporada octubre-gener comptava amb 4 mesos de programació, un mes menys respecte l'anterior temporada (febrer-juny 2014).

Els espectacles més vistos, que van assolir el 100% d'ocupació, van ser Zoo de Vidre, El vestit nou del senyor l'Emperador, En la Memòria del Cante: 1922, Projecte Sweeney, Inter-Celtic, Post-Clàssic, El viatge de Maria i L'Orfe del clan dels Zhao, amb un total de 2.868 espectadors.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00